VELIKA POMOĆ ZA URGENTNE INTERVENCIJE: Opšta bolnica u Jagodini dobila novo sanitetsko vozilo
Foto: Privatna Arhiva

DONACIJA

VELIKA POMOĆ ZA URGENTNE INTERVENCIJE: Opšta bolnica u Jagodini dobila novo sanitetsko vozilo

Društvo -

Opšta bolnica u Jagodini dobila je novo, savremenim medicinskim aparatima opremljeno sanitetsko vozilo marke "folksvagen", kao donaciju porodice Milanović.

Gligorije Milanović je uspešan biznismen poreklom iz Jagodine, koji od 1961. godine živi i radi u Otavi u Kanadi. Vrednost donacije je 30 000 evra, a papiroliški akciju je pomogla fondacija „Princeze Katarine“, a provizije se odrekla i „Auto kuća Tasić iz Jagodine" kao prodavac.

Poslednja nabavka ovakvog vozila obavljena je pre 10 godina. Za ovu nabavku najviše se angažovao predsednika UO Opšte bolnice u Jagodini Nikola Radosavljević i menadžment bolnice na čelu sa zamenikom direktora Milicom Pavlović koji su stupili u kontakt sa Gligorijem Milanovićem kao donatorom pre godinu dana.

foto: Privatna Arhiva

Ključeve novog saniteta Nikoli Radosavljeviću koji je i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Jagodini i šef odborničke grupe ove stranke u lokalnom parlamentu uručio je u ime porodice Avram Milanović. Tom prilikom Radosavljević se zahvalio na donaciji i rekao:

- Ovo vozilo je nešto što je u ovom trenutku bilo najpotrebnije i stiglo je u pravi čas s obzirom da imamo stariji vozni park i nije nimalo lako kupiti jedan ovakav sanitet. Ovo je velika stvar za Jagodinu sobzirom da je sanitetsko vozilo ovakvog tipa od izuzetne važnosti u spašavanju života ljudi i koristiće se za prevoz bolesnika iz Jagodine do Kliničkih centara u Beogradu , Nišu i Kragujevcu. Zahvalio bih se i menadžmentu bolnice i „Auto kući Tasić.

Radosavljević je rekao da je u poslednje dve godine puno uloženo u modernizaciju Opšte bolnice pa je tako Ministarstvo zdravlja finansiralo nabavku opreme: digitalni rendgen aparat, laparoskopski stub, električni sistem za ortopediju, Ergometrijsko radno mesto sa pokretnom trakom, nadogradjen je postojeći holter sistem, nabavljena su 4 defibrilatora, 4 EKG aparata, plazma sterilizator, parni sterilizator i oprema za sterilizaciju. Planovi su da Jagodina bude vodeći Zdravstveni centar.

Radosavljević je prisutne upoznao i sa političkom stabilnošću koalicije SNS-JS-SPS koja vlada u Jagodini gde Srpska napredna stranka participira u vlasti zajedno sa Jedinstvenom Srbijom koju vodi Dragan Marković Palma i Socijalističkom partijom Srbije, a predstavniku porodice Milanović uručio je u ime Grada Jagodina zahvalnicu i Grb grada Jagodine.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track