DRAMA U NIŠKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI: Dečaci se koškali na malom odmoru, a onda je šestak završio u bolnici!
Foto: Kurir/M.S.

incident

DRAMA U NIŠKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI: Dečaci se koškali na malom odmoru, a onda je šestak završio u bolnici!

Društvo -

Učenik (12) šestog razreda polomio je ruku iznad lakta i skočni zglob u tuči koja se u četvrtak tokom malog odmora u popodnevnoj smeni dogodila u Osnovnoj školi "Ivo Andrić" u naselju Komren u Nišu.

Kako saznajemo iz Kliničkog centra on je pritom zadobio i nagnječenje grudnog koša. Ovaj šestak će danas biti pušten popodne na kućno lečenje.

- Na ruci mu je povređena ključna kost, a procena je da nije nilo potrebno preduzeti nikakav operativni zahvat. On je dobro i danas popodne će biti pušten kući - rečeno nam je na Dečjoj klinici u Nišu.

Kako saznajemo, učenik šestog razreda koji je izazvao tuču biće isključen iz škole, odnosno njegovi roditelji su se složili da ga sami ispišu.

Direktorka Milica Petković kaže da je do tuče došlo, ali da je mališan indirektno povređen nakon toga što ga je njegov dobar drug povukao za ruku kako bi sprečio tuču.

- To je bilo između trećeg i četvrtog časa kada je jedan šestenac uzeo ključ od škole i otvorio vrata gde je izašla grupa đaka, većinom učenika šestog razreda. Taj đak je udario drugog đaka šestog razreda u stomak. Odmah je skočio da ih razdvaja jedan osmak koji je povukao udarenog dečaka u stomak, a on je nespretno pritom pao i povredio ruku i nogu. Odmah je pozvana Hitna pomoć i obaveštena policija - priča direktorka Petković i dodaje da su povrede zapravo nenamerno nanete jer su osmak i šestak dobri drugari.

Čika iz kombija nudio prevoz deci!?

Jednog od đačkih roditelja koga smo zatekli u školi kaže da je potrebno veće prisustvo policajaca u ovoj školi i navodi razlog koji je "isplivao" marta meseca ove godine.

- Ova škola je razuđena, ima deo u jednom, deo u drugom naselju. Negde marta meseca se pričalo o nekakvom kombiju koji je išao između ovih škola i kao nudio prevoz đacima. tada je policija obaveštena o tome, a roditelji su održali jedan protest posle čega se stvar smirila. Deca su danas zadojena televizijom, raznim rijaliti programima i nakaradnim ponašanjem koje vlada u njima tako da je zaista potrebno povećano prisustvo policije na ovoj teritoriji - rekao nam je ovaj otac koji je čekao ćerku iz škole.

Ona kaže da su se oni posvađali "oko štenaca za koje je neko rekao da su maltretirani, a kasnije se ispostavilo da to nije tačno".

- Pričalo se kako je neko od dece šestog razreda davilo te štence. Međutim ispostavilo se da je to apsolutno netačno. Odmah sam razgovarala sa roditeljima dece koja su učestvovala u tom metežu. Roditelji učenika koji je i pored zabrane uzeo ključ su dobrovoljno pristali da se dete ispiše iz škole. Disciplinski postupak po zakonu se mora sprovesti i prema đaku osmog razreda, bez obzira što je hteo da učini dobro delo. Razgovarali smo i sa školskim policajcem, a sada ćemo da imamo sastanak tima za bezbednost gde ćemo razmotriti dalje korake u suzbijanju bilo kojih sukoba - objasnila je Petkovićeva.

O incidentu je obaveštena Školska uprava u Nišu, a koja je obavestila policiju o svim saznanjima o ovoj tuči.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track