Najnovije vesti

DIREKTOR ŠKOLE U KURŠUMLIJI RAZREŠEN DUŽNOSTI! Šarčević: Bio je u obavezi da u roku od 24 sata obavesti Ministarstvo prosvete o VRŠNJAČKOM NASILJU
Foto: Shutterstock

BRZE MERE

DIREKTOR ŠKOLE U KURŠUMLIJI RAZREŠEN DUŽNOSTI! Šarčević: Bio je u obavezi da u roku od 24 sata obavesti Ministarstvo prosvete o VRŠNJAČKOM NASILJU

Društvo

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević je na osnovu vanrednog inspecijskog nadzora u OŠ "Miloje Zakić" u Kuršumliji razrešio direktora Radicu Jović.

Ministarstvo je u saopštenju navelo da direktor škole nije sprovodio mere za bezbednost i zaštitu dece i učenika i nije preduzimao blagovremeno odgovarajuće mere u slučajevima povrede zabrana iz člana 110-113. Zakona.

Vanrednim inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da je u prepodnevnoj smeni za vreme velikog odmora učenik prvog razreda gurnut od strane učenika u korito česme koje se nalazi u dvorištu škole i bio mokar.

Niko od predstavnika škole nije obavestio nadležnu Školsku upravu u roku od 24 sata o događaju.

Nasilje i zlostavljanje direktor ustanove je u obavezi da prijavi nadležnim organima, organizacijama i službama i obavesti Ministarstvo, odnosno nadležnu školsku upravu, u roku od 24 sata.

Ako se sumnja da nasilni događaj može da ima elemente krivičnog dela ili prekršaja, direktor obaveštava roditelje i podnosi krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu, odnosno zahtev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom prekršajnom sudu.

- Prikrivanje vršnjačkog nasilja od strane zaposlenih u bilo kojoj ustanovi nije dozvoljeno, a odgovorna lica moraju da snose posledice, istakao je ministar Mladen Šarčević.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...