OGLASILI SE TAČI I HARADINAJ, POZDRAVILI IMENOVANJE GRENELA: Radićemo zajedno na dijalogu i mirnom rešenju kosovskog problema
Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

novi izaslanik SAD za pregovore beograda i prištine

OGLASILI SE TAČI I HARADINAJ, POZDRAVILI IMENOVANJE GRENELA: Radićemo zajedno na dijalogu i mirnom rešenju kosovskog problema

Politika -

Imenovanje Ričarda Grenela za specijalnog izaslanika predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine danas su pozdravili Ramuš Haradinaj i Hašim Tači, a Tači ističe i da veruje da će Grenelovo imenovanje dovesti do mirovnog sporazuma koji bi, kako je naveo, mogao da rezultira srpskim priznanjem.

Tači je objavio na Fejsbuku da je imenovanje Grenela još jedan dokaz da američka država stoji uz Kosovo na svakom važnom koraku.

- Sada smo još sigurniji u proces dijaloga i u priliku da postignemo priznanje od Srbije i članstvo u Ujedinjenim nacijama i tako dovršimo međunarodnu konsolidaciju naše države. Ovo je dobra vest za region kao i za sve one koji su posvećeni održivom miru, razvoju, boljem životu svih zemalja jugoistočne Evrope - napisao je Tači na Fejsbuku.

Povodom imenovanja Grenela oglasio se i Haradinaj koji je na Fejsbuku napisao:

- Radićemo zajedno na bezuslovnom dijalogu kako bismo postigli međusobno priznanje u postojećim granicama.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track