Najnovije vesti

DIREKTOR ŠKOLE U NOVOJ PAZOVI TVRDI: Naš učenik ne trpi vršnjačko nasilje
Foto: Privatna Arhiva

Odgovor

DIREKTOR ŠKOLE U NOVOJ PAZOVI TVRDI: Naš učenik ne trpi vršnjačko nasilje

Društvo

Navedeno sam proverio i kroz školsku evidenciju i izjave dosadašnjeg odeljenjskog starešine-nastavnika razredne nastave, kaže direktor

Strahinja Blagojević, direktor Osnovne škole „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ u Novoj Pazovi, oglasio se povodom teksta objavljenog u Kuriru 9. oktobra 2019. u rubrici Vesti pod naslovom: „Mog sina (11) hteli da izbace kroz prozor“:

 

- Ne stoji tvrdnja da učenik trpi nasilje već pet godina, kako tvrdi roditelj, majka S. B. Navedeno sam proverio i kroz školsku evidenciju i izjave dosadašnjeg odeljenjskog starešine-nastavnika razredne nastave I/4 razreda, kao i PP službe škole (učenik od ove školske godine pohađa peti razred).

 

Apsolutno je netačno da sam u komunikaciji saroditeljem koristio neprimerene izraze kao što su da „učenik skrati jezičinu“ i slično. Prema roditeljima moji i ja saradnici iskazujemo maksimalno uvažavanje i konstruktivnost, odnosno spremnost na saradnju.

 

- Roditelj nije kontaktirao sa mnom radi obavljanja razgovora o navedenom, a o okolnostima događaja informisan sam od odeljenjskog starešine i dežurnog predmetnog nastavnika.

 

S tim u vezi, organi škole, odnosno tim za zaštitu učenika od nasilja i stručna služba škole sprovode potrebne aktivnosti u skladu sa zakonom i primeniće mere za koje utvrdi da su potrebne.

 

Kurir.rs / Foto: Privatna arhiva

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...