SUKOB U VLADI SRBIJE! Zorana Mihajlović: Ako je Ana u sukobu sa mnom, onda je ona za nepoštovanje zakona
Foto: Beta

Klinč

SUKOB U VLADI SRBIJE! Zorana Mihajlović: Ako je Ana u sukobu sa mnom, onda je ona za nepoštovanje zakona

Politika -

Duboko verujem i sigurna sam da to nije tačno, rekla je ministarka i ponovila da u Zakonu o saobraćaju „nema nikakvih rupa“, kako tvrdi premijerka Brnabić

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja, izjavila je da u zakonu o saobraćaju „nema nikakvih rupa“ i da ona nije u sukobu s premijerkom Anom Brnabić koliko je premijerka u sukobu s njom.

Deveti dan protesta taksista prošao je juče po uobičajenoj satnici, uz novo maltretiranje građana, a varnice između potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović i premijerke Srbije Ane Brnabić ne prestaju. Klinč zbog svakodnevnih blokada ulica je eskalirao i potegao pitanje da li u zakonu o saobraćaju postoji rupa ili ne. Mihajlovićeva tvrdi da rupe ne postoje, a „ukoliko ministarka smatra suprotno i dozvoljava nelegalan vid prevoza, znači da ne poštuje zakon“:

- Nema tu nikakve rupe u zakonu. Nisam u sukobu s premijerkom, a ukoliko je ona u sukobu sa mnom, onda to može da znači da je ona za nepoštovanje zakona, a ja duboko verujem i sigurna sam da to nije tačno - rekla je Mihajlovićeva i dodala da je taj zakon usvojen u Vladi i da ga je potpisala premijerka Ana Brnabić, kao i predsednik Srbije.

Ministarka je poručila da navodi o sukobu u Vladi nisu tačni i da je problem samo jedna ilegalna kompanija:

- Sada se stvara priča da postoje sukobi u Vladi. Imamo jednu kompaniju koja ne poštuje zakon i radi nelegalno. Nema razlike između njih i divljih taksista - istakla je ona i dodala da „nema ništa protiv inovativnih tehnologija, ali taksista mora da se registruje“. Poručila je i da ne štiti taksiste, jer je „ovo na ulicama Beograda nedopustivo“.

Da svađa u Vladi nije obeshrabrila taksiste, potvrđuje i najava vozača da će nakon pauze za vikend „žešće radikalizovati proteste“. Kako najavljuju, dodaće još dve trase, a biće i paralisanje mosta Gazela i trga Slavija od 14 do 17 sati.

Incident na protestu

TAKSISTA NAPAO PEŠAKA

Tokom jučerašnjih protesta prvi put je blokirana i Takovska, u smeru ka Glavnoj pošti, pa su linije javnog prevoza saobraćale izmenjenim terasama. Na uglu Kneza Miloša i Trga Nikole Pašića izbio je i incident. Kako prenose mediji, pešak je, pokušavajući da pređe ulicu dok je prolazila kolona taksista, opsovao jednog od njih. Vozač je iskočio iz auta i napao mladića, i to pred policajcima.

foto: Kurir

Kurir.rs / M.Vujović - N.Tomašević

Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track