Najnovije vesti

REPUBLIČKI TUŽILAC ZAGORKA DOLOVAC U POSETI KINI: Zajednička borba protiv kriminala!
Foto: Republičko Javno Tužilaštvo

Poseta

REPUBLIČKI TUŽILAC ZAGORKA DOLOVAC U POSETI KINI: Zajednička borba protiv kriminala!

Društvo

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac sa delegacijom Republičkog javnog tužilaštva Republike Srbije, boravi u zvaničnoj poseti Vrhovnom narodnom tužilaštvu Narodne Republike Kine, po pozivu Vrhovnog narodnog tužioca ove prijateljske zemlje, Zang Juna.

 

- Ova poseta predstavlja rezultat odličnih odnosa koje je Republičko javno tužilaštvo izgradilo sa  kolegama iz ove zemlje na osnovu prepoznavanja zajedničkih problema i prioriteta u borbi protiv kriminala - saopštilo je Republičko javno tužilaštvo. 

 

Tokom posete, danas je u Pekingu  potpisan sporazum o saradnji između Republičkog javnog tužilaštva Srbije i Vrhovnog narodnog tužilaštva Narodne Republike Kine, kojim će se ubrzati saradnja između naših javnih tužilaštava i omogućiti direktna komunikacija između kontakt tačaka koje su određene da zajednički postupaju u predmetima međusobne krivično-pravne tužilačke saradnje.

foto: Republičko Javno Tužilaštvo

- U izuzetno srdačnoj i prijateljskoj atmosferi Vrhovni narodni tužilac Zang Jun je istakao dosadašnje profesionalne rezultate koju su naša tužilaštva ostvarila na polju međunarodne saradnje i pozvao Republičkog javnog tužioca Zagorku Dolovac da u tom duhu nastavimo i unapredimo borbu protiv svih oblika kriminala koji pogađaju naša društva, a posebno onih koji pripadaju savremenim oblicima kao što su novi vidovi ekonomskog i visokotehnoškog kriminala ' navodi se u saopštenju.

 

Republički javni tužilac je naglasila da su naša tužilaštva spremna da sa svojim kineskim kolegama podele i unaprede iskustva i veštine koje poseduju, posebno imajući u vidu da upravo u ovim oblastima specijalizovana tužilaštva i odeljenja za visokotehnološki kriminal i borbu protiv korupcije Republike Srbije postižu značajne rezultate koji su međunarodno prepoznati i priznati.

 

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac je svog kolegu, Vrhovnog narodno tužioca Zang Juna, pozvala u uzvratnu posetu koji poziv je Vrhovni tužilac sa zadovoljstvom prihvatio i koja poseta će se dogoditi u narednom periodu.

 

(Kurir.rs/J. Spasić/foto Republičko javno tužilaštvo)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...