Najnovije vesti

BRNABIĆEVA: Veliki deo obrazovnog sistema u Srbiji je izmenjen i poboljšan
Foto: Tanjug/Rade Prelić

PREMIJERKA NA KONFERENCIJI

BRNABIĆEVA: Veliki deo obrazovnog sistema u Srbiji je izmenjen i poboljšan

Društvo

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je osnovni cilj napraviti obrazovni sistem koji neće učiti decu šta da misle, već kako da razmišljaju.

Brnabić je na četvrtoj Međunarodnoj konferenciji o budućem obrazovanju u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti ocenila da je veliki deo obrazovnog sistema izmenjen i poboljšan u proteklih nekoliko godina.

Ona je istakla da će generacija koja naredne školske godine upisuje osnovnu školu, biti prva koja će napustiti tu školu sa zavidnim znanjem na polju informacionih tehnologija jer, kako je ocenila, "mladi su danas zainteresovani za taj obrazovni profil".

Ona je dodala da je ta investicija veliki izazov, jer su problemi komplikovani i za njihovo rešavanje trebaće stručan kadar ljudi koji će raditi na njemu.

"Nikada nismo znali i i dalje ne znamo, koliko novca ulažemo u svakog studenta, u svakog učenika osnovne ili srednje škole. Koliko treba uložiti i za koliko vremena će se ta investicija vratiti nama kao duštvu, odnosno isplatiti se?", rekla je Brnabić.

Ona je kazala da je Srbiji potrebna podrška na putu ka poboljšanju obrazovnog sistema, kao i da je otvorena za predloge i pomoć.

"Jedna država ne može ovo uraditi sama", ocenila je Brnabić.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...