VELIKA AKCIJA AMG I PARTNERA

IGOR ŽEŽELJ, PREDRAG PETROVIĆ I ANA ALEKSIĆ ZASADILI 4 STABLA: Optimisti smo kada je ovaj projekat u pitanju KURIR TV

Društvo -

Igor Žeželj, CEO of Wireless Media and Adria Media Group, Ana Aleksić, CTO Adria Media Group i Predrag Petrović, član uprave DM Srbija učestvovali su danas u akciji "Zasadi drvo".

foto: Dado Đilas

Oni su drveće sadili u Boljevcima kod Surčina, jednoj od 34 lokacije u Srbiji gde će se danas sprovodi akcija pošumljavanja. Oni su do objavljivanja ovog teksta zasadili četiri stabla.

- Prvi put sam ovde, ali imamo dobro prolazno vreme i sve smo brži i bolji u ovom poslu. Nije lako i jednostavno, ali je inspirativno. Za samo 15-ak minuta zasadili smo 4-5 stabala. Bićemo još bolji i brži, nećemo stati - rekao je Žeželj.

Petrović je naglasio da su AMG i DM Srbija prvi sproveli ovakvu ideju u Srbiji i da su optimisti kada je ovaj projekat u pitanju.

- Neizmerno me raduje što smo u kontaktu s prirodom i što radimo nešto dobro za ovu zajednicu. Vrlo je bitno da moramo zajedno da radimo - kaže Petrović.

Podsetimo, danas na 34 lokacije širom Srbije više hiljada volontera učestvuju u akciji „Zasadi drvo“, kada će biti zasađeno više od 50.000 stabala.

Akciju su pokrenuli Adria Media Group i dm drogerie markt, zajedno sa institucionalnim partnerima Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Uprava šume, JP„Srbijašume“, JP „Vojvodinašume“ , Pokretom Gorana Srbije i Privrednom komorom Srbije i Botaničkom baštom“Jevremovac“ i danas će zajedno sa građanima volonterima postaviti svojevrstan record, jer ovakve masovne radne akcije pošumljavanja još nije bilo kod nas.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track