PRVI ČOVEK ANALITIKE BIA OTKRIVA KAKO SE VRBUJU AGENTI Željski: Uglavnom prođe novac! A ako ne prođe novac, prođe žena!
Foto: TV Prva printscreen

Načelnik Uprave za analitiku Bezbednosno-informativne agencije

PRVI ČOVEK ANALITIKE BIA OTKRIVA KAKO SE VRBUJU AGENTI Željski: Uglavnom prođe novac! A ako ne prođe novac, prođe žena!

Društvo -

BEOGRAD - Načelnik Uprave za analitiku Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Relja Željski gostovao je jutros u jutarnjem programu gde je ispričao neke pojedonosti o slučaju špijunaže koji ovih dana pleni medijsku pažnju Srbije.

Na pitanje kako u praksi strane službe vrbuju ljude odnosno eventualne agente u Srbiji, Željski je pružio slikovit primer u vidu anegdote koju neki vezuju i za samog Staljina.

foto: TV Prva printscreen

"Uglavnom prođe novac, kao u ovoj aferi, ako ne prođe novac - prođe žena, tamo gde ne prođu ni novac ni žena - prođe Marks", rekao je Željski, pojašnjavajući da to znači da je u pitanju ili finansijski interes, ili neka kompromitujuća situacija ili - ideologija.

On je potom sovjetsku anegdotu pretočio u ovaj naš savremen trenutak i rekao da bi takav mogao biti neki naš građanin koji je naklonjen Rusiji i koji veruje da će tako pomoći srpsko-ruskim odnosima ili sa druge strane isti takav koji je naklonjen ulasku Srbije u EU pa misli da će stupajući u kontakt sa nekim zapadnim službama tako pomoći Srbiji.

foto: TV Prva printscreen

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track