Najnovije vesti

NOVINARI, OBRATITE PAŽNJU:  Fond solidarnosti UNS je dobra prva pomoć i osiguranje 24 sata
Foto: UNS

NOVINARI, OBRATITE PAŽNJU: Fond solidarnosti UNS je dobra prva pomoć i osiguranje 24 sata

Društvo

Svi novinari, koji su aktivno u tom poslu, ali i oni penzionisani, iako nisu članovi Udruženja novinara Srbije (UNS), mogu biti članovi Fonda solidarnosti UNS-a.

Ovaj fond, koji postoji čitavih 50 godina, daje beskamatne pozajmice od 30.000 dinara, koje je moguće vratiti u 10 mesečnih rata. Takođe, članovi Fonda su 24 sata dnevno osigurani i imaju pravo na nadoknadu štetu u brojnim situacijama, što je regulisano ugovorom sa osiguravajućom kućom.

- Od početka 2019. godine 227 kolega je uzelo beskamatnu pozajmicu od 30.000 dinara, te je ukupno iz Fonda isplaćeno 6.810.000 dinara. Takođe, svi naši teško oboleli članovi imaju pravo na jednokratnu pomoć jednom u dve godine - rekla je Vera Rakin, predsednica Izvršnog odbora Fonda solidarnosti UNS-a i dodala da je novina da članovi Fonda koji su stariji od 85 godina, a koji su zapravo počasni članovi i stoga ne plaćajh članarinu, sada imaju pravo i na naplatu osiguranja koje je do sada bilo isključivo za one koji plaćaju članarine.

U slučaju invaliditeta, zavisno od procenta invalidnosti, porodici se isplaćuje do 500.000 dinara, u slučaju smrti kao posledici nesrećnog slučaja 250.000 dinara, a u slučaju smrti člana Fonda usled bolesti, 65.000 dinara.

Članarina se plaća za kalendarsku godinu i od 2020. biće 1.500 dinara za slobodne novinare, veterane i penzionere ili jedan odsto od mesečne neto plate za zaposlene.

Više detalja na linku OVDE

Kurir.rs/ J.S.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...