STEFANOVIĆ SA NEMAČKIM AMBASADOROM ŠIBOM: 10 automobila stiglo na poklon
Foto: MUP

Ministar se zahvalio Nemačkoj na kontinuiranoj podršci

STEFANOVIĆ SA NEMAČKIM AMBASADOROM ŠIBOM: 10 automobila stiglo na poklon

Društvo -

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova i ambasador SR Nemačke u Beogradu, Nebojša Stefanović i Tomas Šib, razgovarali su danas u Beogradu nakon primopredaje 10 automobila, koje je Savezna kriminalistička policija Nemačke donirala Upravi kriminalističke policije MUP-a Srbije.

Ministar Stefanović je zahvalio Nemačkoj na kontinuiranoj podršci koju pruža Ministarstvu unutrašnjih poslova u procesu jačanja kapaciteta MUP-a, pre svega kroz unapređenje rada i opremljenosti kriminalističke i granične policije Srbije.

Stefanović je tokom sastanka sa Šibom istakao da je operativna saradnja srpske i nemačke policije na polju suzbijanja kriminala, posebno krijumčarenja narkotika intenzivna, i da je za rezultat imala zaplenu velike količine droga.

Pored saradnje kriminalističkih policija dve zemlje, kako je naveo Stefanović, saradnja se intenzivno odvija i između graničnih policija, posebno u oblasti suzbijanja iregularnih migracija.

foto: MUP

Ambasador Šib istakao je da će Nemačka, kroz različite projektne aktivnosti, nastaviti da podržava Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i dodao da je saradnja policija dve zemlje odlična.

Šib je naglasio da Nemačka podržava Srbiju na putu evropskih integracija i pohvalio je Ministarstvo unutrašnjih poslova na rezultatima koji su postignuti u okviru Poglavlja 24 - Pravda, sloboda i bezbednost, saopšteno iz MU-a.

Saradnja MUP i OEBS na izuzetno visokom nivou

Saradnja u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, a posebno u oblasti rada policije u zajednici, ove godine bila je na izuzetno visokom nivou, a nastaviće se istim intenzitetom, saglasili su se na današnjem sastanku potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio.

Govoreći o radu policije u zajednici, Stefanović je istakao pozitivne rezultate zajedničkog rada sa Misijom OEBS u ovoj oblasti i dodao da bi podrška Misije u formiranju dobrovoljnih vatrogasnih društava doprinela još većoj bezbednosti građana.

Ministar je podsetio da se, uz podršku Misije OEBS, uspešno sprovodi edukacija dece u osnovnim školama na temu sajber bezbednosti, nasilja u porodici, ali i borbe protiv droga, i dodao da je pored dece posebno važno edukovati i roditelje o svim bezbednosnim pretnjama, saopštio je MUP Srbije.

Oricio je istakao značaj regionalne saradnje, posebno kada je reč o borbi protiv organizovanog kriminala, trgovine ljudima i krijumčarenja migranata, pohvalivši dosadašnje rezultate srpske policije u ovoj oblasti.

On je, takođe, pohvalio i napore MUP u oblasti borbe protiv nasilja u porodici, ocenivši da je u ovoj borbi neophodna dobra interresorna saradnja svih nadležnih organa.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track