SRĐAN PREDOJEVIĆ DOBIO OTKAZ: Primao 150.000 dinara u Kontroli letenja, a nije dolazio na posao!
Foto: Marina Lopičić

Otkrivamo: VODITELJ OSTAO BEZ PRIHODA

SRĐAN PREDOJEVIĆ DOBIO OTKAZ: Primao 150.000 dinara u Kontroli letenja, a nije dolazio na posao!

Društvo -

Radnik... Kao razlog suspenzije navedeno je da se tri dana nije pojavio na radnom mestu, ali kolege tvrde da on gotovo nikad nije ni dolazio na posao.

Srđan Predojević, urednik i voditelj Jutarnjeg programa na TV Prva, suspendovan je u Kontroli letenja Srbije i Crne Gore SMATSA, gde je radio na poziciji portparola, saznaje Kurir.

Predojević je suspendovan u petak, 6. decembra, i to zato što nije dolazio na posao, navodi izvor Kurira, a uredno je dobijao platu. Finansijska naknada za tu funkciju je oko 300.000 dinara.

Koštao ga štrajk

- Predojević je suspendovan jer se tri dana nije pojavio na poslu. Međutim, istina je da on gotovo nikad nije ni dolazio na posao. Čovek vodi jutarnji program, mi svi na TV vidimo gde je on, a svi ćute. On važi za čoveka koji je kadar bivšeg direktora Radojice Rovčanina. Rovčanin mu je dao veliku platu i, očito, mogućnost da ne mora da dolazi na posao - kaže izvor Kurira iz SMATSA i dodaje:

- Aktuelno rukovodstvo Predojeviću zamera i što nije sprečio da u medije procuri vest da kontrolori letenja razmišljaju o štrajku. Kad to dospe do medija, odmah se uključuju i Direktorat civilnog vazduhoplovstva i Evropska agencija za kontrolu saobraćaja. To nije dobro za SMATSA.

Predojević u razgovoru za Kurir kaže da je suspendovan i da to nije nikakva tajna.

- U procesu žalbe sam pred sudom, ne mogu ništa konkretnije o tome - naveo je Predojević.

foto: Zorana Jevtić

Ipak, on je objasnio da je u SMATSA oko 10 godina, da je primljen na neodređeno vreme, te da je kvalifikovan za radno mesto na kom je - diplomirani je komunikolog, magistar novinarstva i pilot.

Pasivno dežurstvo

Na pitanje da li je tačno da je imao platu oko 300.000 dinara, a nije dolazio na posao, Predojević kaže:

- Plata za tu funkciju je manja od 300.000 dinara, a ja sam prijavljen na 50 odsto, jer radim četiri sata dnevno u toku radne nedelje.

To znači da su Predojevićeva mesečna primanja bila do 150.000 dinara, odnosno oko 1.300 evra.

On ističe da funkcija na kojoj je ne uključuje svakodnevni odlazak na posao.

- Imam poseban telefon za taj posao, to podrazumeva da sam uvek dostupan, da ta linija nije nikad zauzeta. Imam pasivno dežurstvo, meni se računa u radno vreme i kad sam na moru, jer radim i odatle, kad sam na Instagramu (održavanje profila kompanije), delegacije, protokol, sve mi je to posao i ne moram da budem u kancelariji - dodaje na kraju Predojević.

Odgovor

ČEKAJU KRAJ DISCIPLINSKOG POSTUPKA

Kurir je poslao SMATSA pitanja u vezi s radnim odnosom Predojevića, sa suspenzijom i razlozima za nju, te visinom plate, ali odgovori do zaključenja broja nisu stigli. Kako nam je rečeno u SMATSA, oni ne mogu da nam daju odgovore do okončanja disciplinskog postupka.

Život na visokoj nozi

ZA VOLANOM „JAGUARA“

foto: Profimedia

Predojević vozi luksuzni crni terenac - „jaguar“. Cena ovog automobila ide do 40.000 evra.

Kurir.rs/ Katarina Blagović Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track