POSLE PISANJA KURIRA: Prosvetna inspekcija u Predškolskoj ustanovi Rakovica
Foto: Shutterstock

Sporno zimovanje

POSLE PISANJA KURIRA: Prosvetna inspekcija u Predškolskoj ustanovi Rakovica

Društvo -

- Prosvetna inspekcija ispituje navode koje ste izneli u tekstu i u skladu sa propisima odgovorni će biti kažnjeni ukoliko se utvrdi da je bilo bilo kakvih propusta - rečeno je Kuriru u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda, povodom organizacije zimovanja za decu iz vrtića Predškolske ustanove "Rakovica", o čemu je Kurir prvi pisao prethodnih dana.

U kratkom dopisu na naša opširna pitanja, iz Sekretarijata su naveli i da PU "Rakovica" jeste sprovela javnu nabavku za izbor agencije, kao i da o realizaciji svih izleta i ekskurzija odlučuje Upravni odbor ustanove čiji su članovi, osim zaposlenih, i roditelji koji su u slična odlučivanja uključeni i preko Saveta roditelja.

- Institucije Grada Beograda se ozbiljno i profesionalno bave svojim poslom, a prosvetna inspekcija ispituje odmah svaku pristiglu prijavu po jasno uspostavljenim procedurama, profesionalno, objektivno, poštujući sve zakone. To svakako znači da nijedan predmet nismo, niti ćemo rešavati u novinama - navode iz Sekretarijata.

Podsetimo, PU „Rakovica" podelila je nekim roditeljima popunjene uplatnice za plaćanje prve rate za zimovanje dece na Kopaoniku, koje treba da organizuje agencija „Mag promet" iz Beograda, a da nije imala ni potpisan ugovor s dotičnom agencijom. Istovremeno, u strukturi cene od 22.990 dinara za sedam punih pansiona ima i 500 dinara namenjenih za dotiranje „popusta za drugo i treće dete", koji i ne postoje.

Na to je reagovao i ministar prosvete Mladen Šarčević, navodeći da sve prati i da će se slučajem baviti i republička prosvetna inspekcija, ako bude trebalo.

Kurir.rs/J.S.S./Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track