EVO KAKO IZGLEDA VOŽNJA NOVIM PUTEM SURČIN-OBRENOVAC: Veličanstvena petlja Mislođin, A EVO ŠTA JE NAJBOLJE (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

ČASKOM DO ČAČKA! sutra svečano otvaranje

EVO KAKO IZGLEDA VOŽNJA NOVIM PUTEM SURČIN-OBRENOVAC: Veličanstvena petlja Mislođin, A EVO ŠTA JE NAJBOLJE (VIDEO)

Društvo -

Deonica Surčin-Obrenovac i auto-put “Miloš Veliki” povezaće čvršće Beograd i Čačak i što je najbitnije upola uštedeti vreme vozačima na ovoj relaciji - sa dva na sat vremena, a taj put biće svečano otvoren sutra.

Najbolja vest jeste to da će putovanje deonicom auto- puta Surčin-Obrenovac biti besplatno, jer neće biti novih naplatnih rampi.

Puštanje u rad nove saobraćajnice dugačke 17,6 kilometara željno iščekuje cela Srbija, jer će se na taj način povezati koridore 10 i 11 odnosno Vojvodina sa zapadom zemlje i konačno smanjiti gužve na izlazu i ulazu na autoput “Miloš Veliki” kod Obrenovca.

Zbog kilometarskih kolona na obrenovačkom putu vozači u prethodna četiri meseca, od kada se otvorio autoput “Miloš Veliki”, nisu mogli da spoznaju prave njegove efekte.

Zato bi od sledeće srede, kada se otvori deonica Surčin-Obrenovac, taj problem trebalo da bude konačno rešen.

Koliko je to bitno najbolje znaju oni koji se svakodnevno voze Ibarskom magistralom ili “Milošem Velikim”.

17,6 km je dužina deonice Surčin- Obrenovac

208 miliona evra je vrednost radova

120,6 km biće dužina auto-puta “Miloš Veliki” kada se za saobraćaj otvori deonica Surčin-Obrenovac

- Kada idem Ibarskom magistralom treba mi dva i po sata do Čačka, a kada idem auoputem Beograd-Niš pa preko Topole dva sata i 15 minuta. Probao sam nekoliko puta da putujem “Milošem Velikim”, ali sam u gužvama na obrenovačkom putu izgubio gotovo sat vremena tako da mi do sada taj pravac nije nikako bio brži. Nadam se da ću kada se otvori deonica Surčin-Obrenovac znatno brže stizati do Čačka i nazad - veruje jedan stanovnik prestonice sa Zvezdare.

Ako se uzme u obzir da će na auto-putu “Miloš Veliki” od Surčina do Čačka ukupne dužine 120,6 kilometara biti uglavnom ograničenje brzine 130 na sat, to znači da će vozači moći da pređu celu saobraćajnicu i za manje od sat vremena uz poštovanje saobraćajne signalizacije.

Izgradnja deonice koja ce uključivati novi most preko Save i Kolubare u dužini od 1.581 metar i dve petlje (u Surčinu i Obrenovcu) počela je 5. maja 2017. godine, a izvođač je kineska kompanija CCCC.

- Auto-put “Miloš Veliki” će imati direktnu vezu sa Koridorom 10 preko obilaznice oko Beograda na petlji Surčin, odnosno sa severne strane prema Mađarskoj preko Novog Sada i Horgoša, a sa zapadne strane prema Hrvatskoj. Takođe, Beograd će sa ovom deonicom imati lakšu vezi sa auto-putem “Miloš Veliki”, a pravac Beograd-Obrenovac biće umnogome rasterećeniji - objašnjavaju u “Putevima Srbije”.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track