RUSKI CAR OPET RADI U BEOGRADU: Otvoren kultni restoran na staroj adresi, evo kako danas izgleda (FOTO)
Foto: Ana Paunković

kafana postojala 120 godina

RUSKI CAR OPET RADI U BEOGRADU: Otvoren kultni restoran na staroj adresi, evo kako danas izgleda (FOTO)

Beograd -

Čuveni restoran "Ruski car“ na samom početku Knez Mihailove ulice svečano je otvoren danas u prisustvu poznatih Beogradjana svih generacija.

1 / 6 Foto: Ana Paunković

Jedan od najstarijih simbola glavnog grada i spomenuk kulture nakon nekoliko meseci renoviranja ponovo će biti mesto okupljanja beogradskih gradjana ali i umetnika.

- Mislim da ce ljutima zaista biti drago sto je lokal nakon toliko godina ponovo otvoren. Ruski car je simbol Beograda, mesto gde se okupljala elita ovog grada i voleo bih da se i ovoga puta to nastavi, da i nadi ljudi ali i turisti svrate, popiju kafu i uzivaju u ambijentu - rekao je za Kurir suvlasnik lokala, poznati maneken Vladimir Vuksanović koji je dodao da je zajedno uz pomoć poslovnog partnera došao na ideju da zakupe prostor i ožive srpsku tradiciju.

foto: Ana Paunković

Otvaranju su prisustvovali znameniti Beograđani koji su svojim radom i životom obeležili decenije - bivša manekenka Tamara Bakić i maneken Neven Božović, balerina Lokica Stefanović, top-model Danijela Dimitrovska iz mlađe generacije i drugi.

Ugostiteljski objekat „Ruski car“ nalazi se u srcu prestonice u zgradi sagrađenoj između 1922. i 1926. godine koja predstavlja spomenik kulture od velikog značaja. U međuratnom periodu restoran je važio za otmeni beogradski lokal u kome su se okupljali predstavnici građanskog društva i intelektualna elita.

1 / 10 Foto: Ana Paunković

Originalni enterijer promenjen je prilikom rekonstrukcije početkom šezdesetih godina 20.veka kada je u ovom prostoru otvoren prvi restoran sa samousluživanjem "Zagreb".

Gosti "Ruskog cara" tokom decenija bili su znameniti pisci, umetnici, glumci, kompozitori, vojni i politički lideri, a omiljeno mesto ponovo otvara svoja vrata za sve one koji žele da osete pravi duh Beograda.

(Kurir.rs/Milica Vujović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track