AGRESIJA U PORASTU

UDRUŽENJE ŽRTAVA NASILJA HAJR OBELEŽILO JUBILEJ! Dr Marić otkriva kako sprečiti sukobe u partnerskim odnosima (KURIR TV)

Društvo -

Udruženja žrtava nasilja HAJR, obeležilo je tri godine postojanja. Na svečanosti koja je održana u vili Jelena predstavljeni su rezultati postignuti u prošloj godini, selektivno po svim timovima: pravnom, psihološkom, kreativnom, omladinskom i dečjem, a najavljeni su i dalji planovi za budućnost.

Prisutnima se obratila predsednica Udruženja Hajrija Ramadani, koja je podsetila javnost da je i sama bila žrtva porodičnog nasilja, zbog čega je svesna koliko je neophodna pomoć svim ženama koje se nađu u takvoj situaciji.

Dr Jovan Marić, naš priznati neuropsihijatar, koji je i počasni član tog udruženja, izjavio je za Kurir TV da je nasilje sve prisutnije u partnerskim odnosima.

“Živimo u civilizaciji koja je prepuna nasilja, od toga da ga deca odmalena gledaju na igricama, zato imamo porast vršnjačkog nasilja, a kasnije i porast nasilja nad ženama, rekao nam je Dr Marić. Poznati lekar dodaje da su centri za agresiju veći kod muškaraca, nego kod žena, dok su centri za govor veći kod žena nego kod muškaraca. “Zato su žene u tim verbalnim duelima spretnije i pobede svog partnera, onda dođe do eskalacije nasilja u kojoj se zaboravi zbog čega je do svađe i došlo”, istakao je Dr Marić.

Udruženje žrtava nasilja HAJR osnovano je pre tri godine, sa ciljem da se osnaže žrtve nasilja, da se zaštite njihova ljudska prava i da im se pomogne u rešavanju problema sa kojima se susreću.

(Kurir.rs / K. DŽ.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja