SUPERNOVA PORUČILA JUNAJTED MEDIJI: Pošaljite nam predlog ugovora za svih 19 kanala!
Foto: MONDO/GORAN SIVAČKI

SUPERNOVA PORUČILA JUNAJTED MEDIJI: Pošaljite nam predlog ugovora za svih 19 kanala!

Društvo -

Novo obraćanje kablovskog operatora Supernove upućeno Junajted medija grupi (Unidet Media group).

Supernova je pozvala Junajted mediju (United Media) da joj pošalje predlog ugovora za svih 19 kanala, a pritom da se obavezno u to uključe i Sport Klub, Nova s, Nova sport, N1.

Uslov koji Supernova postavlja je da ponuda mora da bude u skladu sa zakonima Republike Srbije, Švajcarske i Luksemburga.

Ponudu treba da dostave Telekomu Srbija a.d. Beograd i kablovskim operatorima pod brendom Supernova - Radijus vektor d.o.o. Beograd, Kopernikus Technology d.o.o. Beograd, Avcom d.o.o. Beograd, Telemark Systems d.o.o. Čačak, Masko d.o.o. Beograd.

"U interesu televizijskih gledalaca u Srbiji očekujemo da ponudu i predlog ugovora dobijemo u što kraćem roku. Ukoliko zaista postoji namera vlasnika Junajted medije da omogući da svi korisnici u Srbiji mogu da gledaju njihove kanale do zaključenja ugovora će lako i brzo doći", navodi se u obraćanju Superenove i Telekoma Srbija.

Junajted medija je u današnjem saopštenju saopštila da očekuje da joj Komisija za zaštitu konkurencije omogući jednaka prava pred zakonom.

"Junajted medija (United Media) ima puno poverenje u vladavinu prava, nezavisnost i samostalnost institucija, te ravnopravni tretman svih učesnika na tržištu u Republici Srbiji. United Media i United Grupa kao celina, imaju prethodno iskustvo sa postupcima pred Komisijom za zaštitu konkurencije, te očekuju da će im, u slučaju pokretanja bilo kog postupka, biti omogućeno da zastupaju svoje legitimne interese u odgovarajućem pravnom postupku, na isti način kao i svim drugim kompanijama u Republici Srbiji. Komisija za zaštitu konkurencije je detaljno ispitivala preuzimanje kablovskog operatora IKOM od strane SBB-a, te ga odobrila tek nakon nametanja strogih uslova", navedeno je u saopštenju Junajted medije i dodaje se da takav postupak nije sproveden u slučaju Telekoma Srbija.

(Kurir.rs / Mondo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja