Najnovije vesti

SUPERNOVA PORUČILA JUNAJTED MEDIJI: Pošaljite nam predlog ugovora za svih 19 kanala!
Foto: MONDO/GORAN SIVAČKI

SUPERNOVA PORUČILA JUNAJTED MEDIJI: Pošaljite nam predlog ugovora za svih 19 kanala!

Društvo

Novo obraćanje kablovskog operatora Supernove upućeno Junajted medija grupi (Unidet Media group).

Supernova je pozvala Junajted mediju (United Media) da joj pošalje predlog ugovora za svih 19 kanala, a pritom da se obavezno u to uključe i Sport Klub, Nova s, Nova sport, N1.

Uslov koji Supernova postavlja je da ponuda mora da bude u skladu sa zakonima Republike Srbije, Švajcarske i Luksemburga.

Ponudu treba da dostave Telekomu Srbija a.d. Beograd i kablovskim operatorima pod brendom Supernova - Radijus vektor d.o.o. Beograd, Kopernikus Technology d.o.o. Beograd, Avcom d.o.o. Beograd, Telemark Systems d.o.o. Čačak, Masko d.o.o. Beograd.

"U interesu televizijskih gledalaca u Srbiji očekujemo da ponudu i predlog ugovora dobijemo u što kraćem roku. Ukoliko zaista postoji namera vlasnika Junajted medije da omogući da svi korisnici u Srbiji mogu da gledaju njihove kanale do zaključenja ugovora će lako i brzo doći", navodi se u obraćanju Superenove i Telekoma Srbija.

Junajted medija je u današnjem saopštenju saopštila da očekuje da joj Komisija za zaštitu konkurencije omogući jednaka prava pred zakonom.

"Junajted medija (United Media) ima puno poverenje u vladavinu prava, nezavisnost i samostalnost institucija, te ravnopravni tretman svih učesnika na tržištu u Republici Srbiji. United Media i United Grupa kao celina, imaju prethodno iskustvo sa postupcima pred Komisijom za zaštitu konkurencije, te očekuju da će im, u slučaju pokretanja bilo kog postupka, biti omogućeno da zastupaju svoje legitimne interese u odgovarajućem pravnom postupku, na isti način kao i svim drugim kompanijama u Republici Srbiji. Komisija za zaštitu konkurencije je detaljno ispitivala preuzimanje kablovskog operatora IKOM od strane SBB-a, te ga odobrila tek nakon nametanja strogih uslova", navedeno je u saopštenju Junajted medije i dodaje se da takav postupak nije sproveden u slučaju Telekoma Srbija.

(Kurir.rs / Mondo)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...