BAHATO! EVO KAKO SE TROŠE NAŠE PARE: Sin Tomislava Nikolića baca 14 miliona za šljašteću fontanu!
Foto: Nebojša Mandić

Diznilend

BAHATO! EVO KAKO SE TROŠE NAŠE PARE: Sin Tomislava Nikolića baca 14 miliona za šljašteću fontanu!

Društvo -

Dugovi Kragujevca narasli su na 35 miliona evra, ali Nikolića to ne sprečava da da skoro 120.000 evra za česmu, njene svetlosne i vodene efekte u vidu lave, cveta i trube

Grad Kragujevac s Radomirom Nikolićem na čelu odlučio je da iskešira gotovo 14 miliona dinara za rekonstrukciju jedne fontane! Iako je grad godinama na ivici bankrota, s dugom koji je narastao na 35 miliona evra, rešili su da ulože u obnovu gradske česme, njene svetlosne i vodene efekte u vidu lave, cveta i trube (?!).

Grad koji predvodi sin bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića zaključio je 17. januara ugovor vrednosti 11.629.460 dinara (bez PDV) sa firmama „Dominus“ iz Kragujevca i ZTS iz Subotice, koje su imale zajedničku ponudu. Iz prezadužene lokalne kase samo na to će, dakle, otići 13,95 miliona dinara (sa PDV) ili skoro 120.000 evra.

Specijalni prohtevi

Poziv za podnošenje ponuda za rekonstrukciju fontane na kragujevačkom Trgu narodnog fronta objavljen je 11. decembra prošle godine, a čelnici su imali niz specijalnih prohteva - između ostalog, da centralni mlaz vode bude do tri metra visine, te da s reflektorima daju mogućnost pet različitih vodenih slika - efekata tipa lava - vodenog klobuka, vodenog cveta „Calix“, vodene zavese „Screeu Jet vide“, visoke vodene trube „ Screeu Jet ligt“ i vodenog visokog mlaza „HighJet“.

- Ovi vodeni efekti se odvijaju prema unapred predviđenom programu i praćeni su svetlosnim efektima u boji - piše u dokumentaciji, gde se još navodi da fontana treba da ima i sistem zaštite vode od udara vetra, kao i kontrole nivoa vode, ali i uređaje za omekšavanje vode i protiv algi, pumpe za dezinfekciju...

Nikolić ćuti

Gradonačelnik Nikolić nije odgovorio na pitanje Kurira zašto su odlučili da ulažu baš u rekonstrukciju fontane kad grad grca u dugovima.

Njegov prethodnik i lider Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović tvrdi da je Kragujevac u „neviđenim“ dugovima i da sada ima većih prioriteta od fontane.

- U gradu je katastrofa, na sve strane na putevima su rupe, ulična svetla ne rade... Ne radi ni gradska česma i trebalo bi da se uradi rekonstrukcija, ali je pitanje da li je to trenutno prioritet. Svašta nekom pada na pamet da radi s tuđim, državnim parama. To je neodgovorno ponašanje gradske uprave - navodi Stevanović.

Već se dokazali

SAUNA,DŽAKUZI...

Čelnici Kragujevca već godinama imaju niz „zanimljivih“ nabavki. Izdvajali su pet miliona dinara za ugostiteljske usluge u lokalnom hotelu, koje uključuju i korišćenje velnes-centra sa saunom, parnim kupatilom i džakuzijem. Dali su 4,5 miliona dinara za kupovinu tri automobila, 700.000 dinara za „poklone pažnje“ - ogledalca, kišobrane, vinske setove, majice, ešarpe, kravate...

(Kurir.rs / Biljana Bojić / Foto:Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track