12 SRPSKIH DRŽAVLJANA U DVONEDELJNOM KARANTINU NA KRUZERU! Dragan Šević za Kurir: Ovde mi najviše nedostaje moja rakija
Foto: EPA/Jiji Press, Privatna Arhiva

koronavirus

12 SRPSKIH DRŽAVLJANA U DVONEDELJNOM KARANTINU NA KRUZERU! Dragan Šević za Kurir: Ovde mi najviše nedostaje moja rakija

Društvo -

Izolacija: Srbin iz kabine broda „Dajmond princes“, iz koje ne mrda, poručuje da se supruga i on još dobro drže, da imaju hranu, ali jedva čekaju da sve prođe

„Zasad se i supruga i ja osećamo dobro. Ne znamo šta se događa na brodu i kako su ostali putnici, jer nas ne puštaju iz kabine, ovde je strogi karantin. Hranu nam donose u kabine i dobra je, ne žalimo se, a najviše mi nedostaje moja rakija! I rakija, i vino...“

Ovo za Kurir priča Dragan Šević Šeli iz Blaznave kod Topole, koji se sa suprugom Svetlanom i još 12 srpskih državljana nalazi u dvonedeljnom karantinu na kruzeru „Dajmond princes“, usidrenom kod Jokahome, zbog zaraze opasnim koronavirusom, koja je dosad potvrđena kod 136 putnika.

Karantin i u Francuskoj

Bračni par Šević se uputio na krstarenje Dalekim istokom, ali je kod jednog putnika koji se iskrcao u Hongkongu dijagnostikovan koronavirus, pa je ceo brod stavljen u blokadu 3. februara, a lokalne vlasti su zabranile iskrcavanje. - Supruga i ja smo se odlučili na ovo putovanje jer kažu da jednom u životu treba videti Japan. Pa kad nam se već ukazala prilika... Ne znam koliko dugo ćemo ostati ovde u karantinu, bilo je i spekulacija da ćemo nakon ovoga u karantin na jugu Francuske, ali mi ne možemo ništa, niti išta zavisi od nas. Ovde vlada Japana odlučuje o svemu - kaže Šević za Kurir i dodaje:

- U Topoli nam je ostala rodbina, porodica, ali smo u stalnom kontaktu s njima, imamo internet i sve je okej. Držimo se i nadamo da će se sve dobro završiti, pa da se vidimo kod mene u Topoli - da dođete da probate rakiju koju pravim, mnogi kažu da je najbolja.

Inače, Šević važi za jednog od najvećih proizvođača rakije šljivovice u Srbiji, a bavi se i izradom ikona i grbova, neki od njih krase čak i ministarske kabinete.

Vaučer za putovanje

Tokom prethodna dva dana na brodu je potvrđeno 66 novih slučajeva koronavirusa, a prema saopštenju operatera broda, kompanije „Princes kruzis“, među zaraženima nema srpskih državljana. Na brodu je oko 3.700 putnika i članova posade iz 50 zemalja.

Sudeći po objavama na društvenim mrežama, uživaju u raznovrsnoj hrani, ljudi na kruzeru po smenama šetaju palubom, a pratili su i ceremoniju dodele Oskara.

Menadžment „Dajmond princes“ saopštio je da će svim putnicima biti u potpunosti refundirani troškovi krstarenja, ali da će dobiti i poklon vaučer za buduća putovanja.

Dragan Jovanović

DOČEK ZA ŠELIJA

Opet će da  nazdravljaju... Dragan Šević i  Dragan Jovanović
Opet će da nazdravljaju... Dragan Šević i Dragan Jovanovićfoto: Privatna Arhiva

Ševićev prijatelj i komšija Dragan Jovanović, narodni poslanik i predsednik SO Topola, rekao je za Kurir da jedva čeka da se Šeli i Svetlana vrate: - Ima da im spremim doček na Ševića kosi, gde pravimo etno-selo, i u Blaznavi, gde zajedno podižemo crkvu.

Lončar i kineska ambasadorka

RAZMENJENE INFORMACIJE O VIRUSU

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastao se sa ambasadorkom NR Kine u Srbiji Čen Bo i razmenili su nove informacije u vezi sa širenjem koronavirusa. Lončar je u intervju za kinesku televiziju istakao punu podršku Srbije kineskom narodu.

Kurir.rs/ J. Pronić Foto: EPA/Jiji Press, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track