Vozači, na put krećite uveče

Vozači, na put krećite uveče

Društvo -
Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su za sada oko 30 minuta

BEOGRAD - U Srbiji se danas očekuje pojačan saobraćaj, a zbog visokih temperatura i mogućih gužvi, vozačima se savetuje da na putovanje krenu u ranim jutarnjim i kasnim večernjim časovima.

Iz Auto-moto savez Srbije navde da jsu na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su za sada oko 30 minuta. Na putevima trasiranim kroz klisure i stenske useke, učestala je pojava odrona, a najčešće ih ima na Đerdapskoj magistrali, na deonicama kod Dobre i u blizini Donjeg Milanovca, zatim na Ibarskoj magistrali, kroz Ovčarsko-Kablarsku, Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru, na magistralnim putevima M-24, deonica Kučevo-Majdanpek, M-2, deonica Kosovska Mitrovica-Ribariće-granica sa Crnom Gorom, i M-22.3, deonica Raška-Kosovska Mitrovica, kao i na regionalnim putevima u višim predelima područja Ivanjice. Na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa se vozačima savetuje da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu.

Završeni su radovi na deonici autoputa od Petlje Autokomanda do Petlje Dušanovac i saobraćaj je od 27. jula u potpunosti normalizovan. Zbog radova na autoputu kod Beograda od petlje Autokomanda do pasarele kod Hitne pomoći na etapama 14 i 15 za saobraćaj će biti zatvorena kolovozna traka u smeru ka Beogradu, u dužini od jedan kilometar. Saobraćaj će se obavljati dvosmerno kolovoznom trakom namenjenom kretanju od Beograda prema Nišu. U ovoj fazi radova biće zatvoreno uključenje na Autoput u smeru ka Šidu sa petlje Autokomanda, odnosno vozilima koja se kreću iz Južnog bulevara i sa trga Slavija.

Zbog radova na rehabilitaciji autoputa E-75 na prolasku kroz Beograd kod Bubanj potoka, od 16. jula za saobraćaj je zatvorena leva kolovozna traka autoputa u dužini od dva kilometra, u smeru od Niša ka Beogradu. Na ovom delu saobraćaj će se obavljati dvosmerno kolovoznom trakom namenjenom za smer kretanja od Beograda ka Nišu, prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji. U toku su radovi na izradi kolovozne trake na isključenju petlje Tranšped sa državnog puta I A reda broj 1, u smeru Niš - Beograd. Dok traju radovi u periodu od 7 do 19 časova na pomenutoj kolovoznoj traci za saobraćaj će biti zatvorena izlivna rampa na petlji Tranšped, jer se radovi odvijaju zaustavnom trakom, dok će se saobraćaj odvijati voznom i preticajnom (brzom) trakom. Zbog radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-267, deonica Dobanovci - Ugrinovci, od natputnjaka preko autoputa E-70 do naselja Ugrinovci, saobraćaj će se obavljati uz naizmenično propuštanje vozila jednom kolovoznom trakom regionalnog puta R- 267. Alternativni pravci za teretni saobraćaj je Partizanskom, Krnjevačkom i Beogradskom do Zemunske ulice. U toku je rehabilitacija starog mosta preko Dunava kod Beške na AP E/75 Beograd-Novi Sad. Saobraćaj se obavlja dvosmerno preko novog mosta.

Preko mosta "Gazela" zabranjen je saobraćaj u oba smera za sva teretna vozila težine preko 3,5 tone. Do 9. avgusta na autoputu E-75, Beograd-Niš, kod Ražnja, zbog radova na rehabilitaciji desne kolovozne trake na mostu Šabazovica iz smera Beograda ka Nišu saobraćaj će se obavljati dvosmerno kolovoznom trakom koja vodi iz smera Niša ka Beogradu. Zbog izvođenja radova na popravci mosta preko kanala Dunav-Tisa-Dunav, na državnom putu Ib reda broj 20, u Novom Sadu, takozvani Kaćki most (levi most), u periodu od 7. juna do 6. avgusta biće potpuno zatvoren za saobraćaj. Saobraćaj će se odvijati preko paralelnog, (desnog) mosta. Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd-Novi Sad-Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ova teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica. Na magistralnom putu M-7.1 Zrenjanin-Vršac, na deonici Boka-Konak, zbog radova na redovnom održavanju mosta saobraćaj se do 10. avgusta obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track