STANJE NA PUTEVIMA: Vozače očekuju dobra prohodnost, sneg na pojedinim deonicama
Foto: Profimedia

AMSS izveštaj

STANJE NA PUTEVIMA: Vozače očekuju dobra prohodnost, sneg na pojedinim deonicama

Društvo -

Na auto-putevima, kao i na ostalim državnim putevima prvog i drugog reda vozače očekuju dobra prohodnost, a trenutno nema vanrednih zastoja i prekida, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Dobra prohodnost puteva karakteriše i sve prilaze zimskim turističkim centrima, tako da svi vozači koji planiraju putovanje ka ovim centrima neće imati posebnih problema.

Ipak, bez obzira na trenutne vremenske prilike, upotreba zimske opreme je obavezna.

Vremenske prilike će u toku današnjeg dana, prema najavama meteorologa biti naklonjene svim učesnicima u saobraćaju. Vidljivost je uglavnom dobra, u jutarnjim časovima kratkotrajna magla i sumaglica mogu smanjivati vidljivost na putevima pored rečnih tokova, po kotlinama i dolinama.

Najopterećeniji putevi prvog prioriteta su prohodni i nema snega, a na državnim saobraćajnicama drugog prioriteta snega ima do pet centimetara na teritoriji Kruševca.

Na ostalim putnim pravcima trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, Kruševca i Vranja, saopštilo je jutros Javno preduzeće "Putevi Srbije".

foto: Profimedia

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka. Prilazi graničnim prelazima su prohodni, a prohodni su i prilazi zimskim turističkim centrima.

Apeluju da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji, jer je zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće stvaranje poledice.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja, a nema dužih zadržavanja ni na putničkim terminalima na graničnim prelazima.

Kamioni na Horgošu čekaju dva sata, na Kelebiji i na prelazu Bačka Palanka sat vremena, na Batrovcima šest sati.

(Kurir.rs/Tanjug/ FOTO: Profimedia/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track