PODRŠKA INICIJATIVI KURIRA: Dajte ljudima sve kanale!
Foto: Dragana Udovičić

PODRŠKA INICIJATIVI KURIRA: Dajte ljudima sve kanale!

Društvo -

Predlog da svi operateri imaju u ponudi sve kanale dobio podršku Nade Topčagić, Nenada Borovčanina i Dušana Cicvare

Inicijativa Kurira da svi kablovski operateri u Srbiji imaju u ponudi sve kanale, nakon čega građani više ne bi morali da plaćaju dve pretplate da bi gledali sve programe koje požele, pun je pogodak, ocenjuju sagovornici Kurira.

foto: Kurir

Nenad Borovčanin, bivši evropski šampion i aktuelni predsednik Bokserskog saveza Srbije, podržava ovakav predlog.

foto: Dragana Udovičić

Sami da biramo

- Vreme je da svi gledamo sve TV kanale, bez obzira na to kod kog operatera smo pretplaćeni. Konkretno, boks mečeve u Srbiji uživo prenosi Arena sport, ali taj spektakl treba da vide i oni koji trenutno nemaju Arenu. Dakle, svi. Isto važi i za sadržaj Sport kluba, valjalo bi da ga svi imamo u domovima, a ne samo pola Srbije. Pominjem ova dva kanala jer sam iz sveta sporta, ali isto mislim i za ostale TV stanice.

foto: Damir Dervišagić

Pevačica Nada Topčagić ističe da je za to da svako može da bira šta želi da gleda. - Stvarno je sramota da se ljudima ne dozvoljava da gledaju šta žele. Isključuju neke kanale, a narod samo ispašta zbog toga - kaže Topčagićeva.

foto: Marina Lopičić

Po ugledu na druge

I Dušan Civcara, novinar i književnik, kaže da je vreme da se promeni dosadašnja praksa, te da se građanima omogući da gledaju sve što požele bez obzira na to kog operatera plaćaju. - Podržavam akciju Kurira, ona je pun pogodak. Mislim da i kod nas treba, kao uostalom i u ekonomski jačim zemljama, da se plaća jedan operater, a ne dva. Voleo bih da, recimo, gledam oba sportska kanala - i Sport klub i Arenu sport. Operateri, pre svega, neka se bore kvalitetnim programom, kao što se radi u svetu - kaže Cicvara.Redakcija Kurira

Svetska praksa

ZA DOBROBIT GRAĐANA

Inicijativa Kurira podrazumeva da kablovski operateri u Srbiji imaju u ponudi sve kanale, a da se za korisnike potom na tržištu bore na druge načine, pre svega cenom. Ukoliko se ovakva praksa, koja uveliko uspešno funkcioniše u svetu, uvede i kod nas, više nijedan operater ne bi mogao preko noći da ukine korisnicima kanale, kao što je to nedavno uradila Junajted medija pretplatnicima Supernove, koji su ostali bez 17 kanala.

Kurir.rs/ Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja