BORBA MILOŠA GUTEŠE PROTIV OPAKE BOLESTI! Potrebna sredstva za operaciju karcinoma mozga u Nemačkoj! SPASIMO GA ZAJEDNO!
Foto: Budi Human

budi human

BORBA MILOŠA GUTEŠE PROTIV OPAKE BOLESTI! Potrebna sredstva za operaciju karcinoma mozga u Nemačkoj! SPASIMO GA ZAJEDNO!

Društvo -

Kad se bolest nadmeno i bez pitanja ušeta u nečiji dom, ona ne samo da prisvaja nečije telo, već oko srca plete mračnu mrežu u kojoj se pokopava nada.

Baš tako nadmeno i bez pitanja 2013. godine bolest je ušla u dom Miloša Guteše (30) iz Zrenjanina. Hrabri mladić je do sada, uz svu podršku porodice, devojke Tamare i prijatelja, dva puta operisan od karcinoma mozga.

Prvi put na operacionom stolu u Kliničkom centru Vojvodine, na odeljenju neurohirurgije, našao se kad je imao 23 godine. Put sreće za Miloša, kao i za njegove najmilije, tada se protezao čitavim obimom planete, jer je tumor, napokon, uklonjen.

Milošu je sećanje na patnju udvostručilo sreću koja ga je najednom obuzela. Oporavio se i živeo zdravim životom. Godine je provodio trenirajući i završavajući studije. Najveća podrška, pored porodice, bila mu je devojka Tamara. Ona je njegovo najsnažnije oružje protiv zla. Miloš i Tamara jedna su duša koja nastanjuje dva tela. Tako je bilo od trenutka kad su se upoznali, tako je sada, a tako će, uvereni su, i biti.

Međutim, šest godina kasnije, 2019. godine, tumor je spakovao prtljag i ponovo se, nepozvan, uselio u Miloševo telo.

U martu, na istoj klinici u Novom Sadu, on je ponovo operisan. Posle toga, nažalost, mladić nije uspeo da se oporavi. Tumoru nije bilo dovoljno prostora, pa je počeo da unosi sve više prtljaga i da osvaja Miloševo telo. Naglo je rastao i rastao...

Najjači udarac zadao mu je u septembru iste godine, kad se mladić, iznenada, onesvestio. Hitna pomoć ponovo ga je odvezla u Klinički cenar Vojvodine. Lekari su se tada neumorno borili za njegov život.

Treća operacija, kako su kasnije saopštili, nije prihvatljivo rešenje zbog visokog rizika da će Miloš ostati paralizovan.

Izlazna vrata poput hipertermije, protonskog zračenja i hemioterapije, zajedno sa imunoterapijom, kako tvrde doktori u Nemačkoj - gde se Miloš trenutno nalazi - jedino su rešenje da ovaj mladić preživi i nastavi život bez posledica.

Zrenjaninac se trenutno nalazi u Frankfurtu, u medicinskoj ustanovi specijalizovanoj za naprednu medicinu. Trenutno se čekaju rezultati testova koji će odrediti dalji tok njegovog lečenja.

Stoga, otvorite srca. Ni vatra, ni vetar, ni najuzburkanije vode ne mogu odneti naša dobra dela. Ruka koja daje uvek će biti iznad one koja uzima.

Pomozimo Milošu! Pomozimo da život i ljubav pobede!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 719 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human719 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-555295-69

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004273.3 IBAN: RS35160005400004273335 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Kurir.rs/Dušan Stamenković/Budi Human/Foto:Budi Human)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track