VUČIĆ, TAČI, GRENEL I O BRAJEN U BELOJ KUĆI: Ukinuti takse, pa nastaviti pregovore!
Vučić i Pompeo, Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Sjedinjene Države

VUČIĆ, TAČI, GRENEL I O BRAJEN U BELOJ KUĆI: Ukinuti takse, pa nastaviti pregovore!

Politika -

VAŠINGTON - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beloj kući sa Hašimom Tačijem, uz učešće američkih zvaničnika Ričarda Grenela i Roberta O'Brajana, saznaje Tanjug.

Vučić , kao i Tači i američki zvaničnici istakli su neophodnost ukidanja taksi i želju da pregovori između Beograda i Prištine odmah po ukidanju taksi budu nastavljeni. Vučić i Tači nalaze se u Sjedinjenim Državama u odvojenim posetama.

Vučić je ranije danas najavio nova povlačenja priznanja Kosova i poručio da po ukidanju taksi može da se razgovara o tome da li će i kojoj formi dijalog biti nastavljen i o kojim će se temema razgovarati. "U ovom trenutku, do ukidanja taksi, nema razgvora ni o kakvim suštinskim pitanjima", rekao je Vučić.

Američki zvaničnici pozivaju Kosovo da ukine carine uvedene u novembru 2018. na srpsku robu, dok je Beograd pozvan na okončanje kampanje za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova. Za manje od mesec dana, Sjedinjene Države osigurale su dva sporazuma između strana o uspostavljanju avio-kompanije, železnice i izgradnji autoputa. Predesednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači sastali su se danas u Beloj kući, javlja Glas Amerike.

Prema saznanjima redakcije Glasa Amerike na albanskom jeziku, još nije jasno u kom formatu su se Vučić i Tači sastali, ali je ranije najavljeno da će predsednika Srbije primiti savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O'Brajen. Vučić i Tači nalaze se u odvojenim posetama SAD.

(Kurir.rs / Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track