NA SNAZI NOVA ZABRANA U SRBIJI: Ne smete da pipnete zelene žabe, ni male ni velike! Ali ni puževe ni medicinske pijavice
Foto: Beta/Dragan Gojić

TRIVAN NAREDIO, objavljeno danas u Službenom glasniku

NA SNAZI NOVA ZABRANA U SRBIJI: Ne smete da pipnete zelene žabe, ni male ni velike! Ali ni puževe ni medicinske pijavice

Društvo -

BEOGRAD - Na teritoriji Srbije zabranjeno je sakupljanje osam zaštićenih vrsta flore i faune tokom ove godine, objavljeno je danas u Službenom glasniku.

Naredbom ministra za zaštitu životne sredine Gorana Trivana, zabranjeno je sakupljanje trepljastog, planinskog i rumelijskog kantariona, barske perunike, crne čemerike, kao i poskoka, šumske kornjače i medicinske pijavice.

foto: AP

Dodatno na području Vojvodine zabranjeno je sakupljanje Veprine, Jezičaste kostrike i Omana. Zabrana sakupljanja u Vojvodini i Podunavskom, Braničevskom, Borskom i Rasinskom okrugu obuhvata zelenu žabu, malu i veliku zelenu žabu.

foto: AP

Baštenski puž zabranjen je za sakupljanje na teritorijama Zapadnobačkog, Sremskog, Mačvanskog i Braničevskog upravnog okruga. Sakupljanje vinogradarskih i šumskih puževa zabranjeno je u celom Banatu i na prostoru Severnobačkog upravnog okruga.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track