NAJNOVIJI PODACI MUP: Meru prekršilo 290 ljudi, 80.000 u samoizolaciji
Foto: T.S.

ko ne poštuje meru, rizikuje svoje i zdravlje drugih ljudi

NAJNOVIJI PODACI MUP: Meru prekršilo 290 ljudi, 80.000 u samoizolaciji

Društvo -

BEOGRAD - Oko 290 građana u Srbiji prekršilo je meru samoizolacije i protiv njih su pokrenuti postupci pred nadležnim sudovima.

Ministar MUP je za TV Pink rekao da je trenutno oko 80.000 ljudi u samoizolaciji i da oni koji ne poštuju tu meru rizikuju svoje zdravlje, ali i zdravlje drugih ljudi.

- Te ljude predajemo sudovima i treba da dobiju dve i tri godine zatvora, jer rizikuju zdravlje svih nas - rekao je Nebojša Stefanović. Dešava se, kako je naglasio, da građani koji se vrate iz inostranstva nastave normalno da se kreću jer im nije uručeno rešenje sanitarnog inspektora. Svi koji se vrate moraju da budu u samoizolaciji 28 dana i da ne mora svakom pojedinačno da se uruči rešenje sanitarnog inspektora.

Naveo je da u narednih nekoliko dana svi treba da pokažemo disciplinu kao narod, da su ključne dve predstojeće nedelje. - Ovo su nam sada ključni dani, prelomne tačke kada pogledate epidemije u drugim zremljama. U narednih nekoliko dana treba da pokažemo da smo razumni i da sa lepim danima ne pohrlimo u parkove - rekao je ministar.

Podseća da je važno da broj zaraženih ne skoči naglo, da se ne napune bolnice i ne preoptereti zdravstveni sistem. - Lekari su nam umorni, rade po 12 sati, pada im imunitet. Nije fer da mi sada napunimo bolnice zato što smo neodgovorni - rekao je Stefanović. Navodi da je važno da oni stariji od 65 godina ne izlaze iz svojih kuća, da ukoliko moraju da registruju automobile to mogu umesto njih da urade njihovi potomci - deca ili unuci.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track