VREME JE DA SE PRONAĐE ISTINA: OEBS i međunarodne novinarske organizacije pozivaju da se rasvetli smrt Dade Vujasinović
Foto: Pt Yt

26 godina od ubistva

VREME JE DA SE PRONAĐE ISTINA: OEBS i međunarodne novinarske organizacije pozivaju da se rasvetli smrt Dade Vujasinović

Društvo -

BEOGRAD - Predstavnik OEBS za slobodu medija Arlem Dezir podsetio je da se danas navršava 26 godina od smrti novinarke Dade Vujasinović i pozvao vlasti da pojačaju napore u rešavanju ovog slučaja kako bi se saznala puna istina.

"Danas se sećamo novinarke Dade Vujasinović koja je pronađena mrtva pre 26 godina u Srbiji. Pozivam vlasti da pojačaju svoje napore i rasvetle ovaj slučaj, koji je i dalje nerešen. Njena porodica i prijatelji zaslužuju da znaju punu istinu", naveo je Dezir u poruci na Tviteru.

Međunarodne novinarske organizacije su takodje podsetile da se danas navršava 26 godina od smrti novinarke Radislave Dade Vujasinović i zatražile od vlasti da istraže njenu smrt.

"Danas se navršava 26 godina od smrti novinarke Dade Vujasinović koja je istraživala povezanost političara tokom rata i organizovanog kriminala. RSF poziva vlasti da temeljno istraže njenu smrt koja je i dalje nerešena. Nema nekažnjivosti za zločine nad novinarima!", poručila je organizacija Reporteri bez granica u poruci na Tviteru.

Međunarodni institut za štampu (IPI) je takodje na Tviteru naveo da se seća novinarke Dade Vujasinović koja je na današnji dan pre 26 godina pronađena mrtva u svom stanu. "Nakon godina izveštavanja sa linija fronta balkanskih ratova, vratila se u Beograd da pokriva korupciju političara i organizovanog kriminala. Njena smrt je i dalje nerešena", podseća IPI.

Novinarka "Duge" Radislava Dada Vujasinović pronadjena je na današnji dan pre 26 godina mrtva u svom stanu na Novom Beogradu, a da je smrt nastupila pod nerazjašnjenim okolnostima potvrdili su nalazi domaćih forenzičara i forenzičara Instituta iz Haga.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track