HOĆE LI BITI ŠKOLE PREKO LETA ZBOG VANREDNOG STANJA: Evo šta kaže predsednik države, a šta ministar Šarčević
Foto: Shutterstock

vučić gostovao u jutarnjem programu na tv

HOĆE LI BITI ŠKOLE PREKO LETA ZBOG VANREDNOG STANJA: Evo šta kaže predsednik države, a šta ministar Šarčević

Društvo -

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da se u ovom trenutku ne može reći da li će deca ići u škole tokom leta, s obzirom da je školska godina sada prekinuta zbog epidemije Kovida 19.

Na pitanje gledalaca TV Prva da li će deca ići u školu tokom leta, Vučić je rekoa da to ne može da kaže u ovom trenutku i da je to, pre svega, pitanje za lekare i epidemiologe.

Oni su, podeća, do ovog trenutka bili najskeptičniji po tom pitanju, pa su, dodaje, nadležni zato i želeli da škole najduže drže otvorene.

- Kada su nas mnogi terali da ih što brže zatvaramo, a kada smo ih zatvorili, onda su se pojavila pitanja ko će da čuva decu. Sve u krug... Mi uvek moramo da pronađemo krivca, a najlakše je da to bude država, rekao je Vučić za TV Prva. Tu nema nikakvog rizika, dodao je Vučić.

Šarčević: Ne bi trebalo pomerati upis, biće prijemnih ispita

Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da će se nastojati da se upis na fakultetima ne pomera i dodao da će prijemnih ispita za buduće studente biti i ove godine.

On je naveo da smatra da ne treba da se pomera upis koji je ranije najavljen za oko 22. juna, i dodao da su osnovci i srednjoškolci u istom režimu, obavljaju svoje poslove i niko nije favorizovan tako što uči na neki drugi način.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track