ŠARČEVIĆ NAJAVIO PROMENU PLANA: Nastavnici TV časove odsad snimaju od kuće!
Foto: Ana Paunković

da i oni budu bezbedni

ŠARČEVIĆ NAJAVIO PROMENU PLANA: Nastavnici TV časove odsad snimaju od kuće!

Društvo -

BEOGRAD - Rad na daljinu je usavršen i to tako što će od sada nastavnici snimati časove od kuće, izjavio je danas ministar prosvete Mladen Šarčević i naveo da više nema potrebe da nastavnik stoji u nekom imaginarnom studiju ili studija RTS i snima časove.

Šarčević je kazao da je to učinjeno zbog očekivanog vrhunca epidemije virusa korona kako bi i nastavnici bili bezbedni. "Uspeli smo da obezbedimo novi model, a to je snimanje časova od svoje kuće", kazao je Šarčević.

Pojasnio je da su distribuirali oko 70 laptopova koje Ministarstvo ima, a UNICEF je dao softver za to.

"Kao opciju i ponudu od UNICEF-a to smo dobili 25. ili 26. marta. Moji saradnici su tražili softver i opremu koja može da se instalira na te laptopove", anveo je ministar.

Kako kaže, softver je takav da se sve što se piše mišem projektuje na nekom prostoru što učenici vide kao tablu.

Šarčević navodi da su uradili nekoliko onlajn obuka i uspeli da vrlo digitalno pismene nastavnike dovedu u mogućnost da to rade.

"Pre samo pet dana je to plaćeno Njujorku od strane UNICEF-a, pre tri dana smo dobili licence bez kojih ne može da se radi i već juče su urađeni demo snimci koji su jako dobri tako da taj model sada postaje jedan unapređeni model rada, koji je bezbedan", navodi ministar.

Dodaje da se veliki broj nastavnika uključio u taj deo posla, kao i njegovi saradnici koji, takođe, rade od kuće. "Imamo priliku da raspored časova nastavimo u istom ritmu", kazao je Šarčević.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track