EPIDEMIOLOG PREDRAG KON ODLUČIO DA SE POVUČE: Gnev ide na mene i štab, ne na virus, vreme je da se sklonim
Foto: VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

oglasio se na fejsbuku

EPIDEMIOLOG PREDRAG KON ODLUČIO DA SE POVUČE: Gnev ide na mene i štab, ne na virus, vreme je da se sklonim

Društvo -

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je u epidemiji korona virusa mnogo kritika, da svi traže krivca, dok je krivac zapravo virus.

"Gubim strpljenje", rekao je Kon, povodom posta na Fejsbuku u kojem je napisao da je vreme da se povuče i prepusti drugima da vode pandemiju.

On je kazao da je ljudima očigledno lakše da uvek traže krivce i da opsuju nekoga, nego da se osvrnu na sopstvenu odgovornost.

"U ovoj situaciji svi su nešto krivi, ali ovo je viša sila, sama pojava virusa. Društvo treba što više da se skupi, da bude zajedno, da se odbrani od virusa, a mi smo kao društvo izdeljeni", rekao je Kon.

Kon je ranije na Fejsbuku objavio je da je vreme da se povuče i prepusti drugima da vode pandemiju, a na taj potez su ga, kako je naveo na Fejsbuku, naveli napadi na njega i Krizni štab, posebno nakon prodora korona virusa u Gerontološki centar u Nišu.

"Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vreme je da se sklonim. Koliko vidim po Fejsbuku glavni “krivac” za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vreme je da se zbog toga povučem i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne znam i ne umem. "Ratove" neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vreme je da se sklonim. Privremeno isključenje... Sve najbolje", napisao je Kon na Fejsbuku.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track