Najnovije vesti

ONI KAMENOM, SRBIJA HLEBOM: Specijalnim letom u Beograd doputovalo 116 studenata iz Crne Gore
Foto: printscreen RTCG

četvrti besplatan let

ONI KAMENOM, SRBIJA HLEBOM: Specijalnim letom u Beograd doputovalo 116 studenata iz Crne Gore

Društvo

PODGORICA - Besplatnim letom crnogorske nacionalne aviokompanije "Montenegro Airlines", danas je 116 studenata iz Crne Gore otputovalo u Beograd.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova i rukovodilac Operativnog štaba za sprovodenje aktivnosti u vezi sa povratkom crnogorskih državljana, Dragan Pejanović, naveo je da je za odlazak u Srbiju prijavljeno oko 300 studenata, i za sutra najavio još jedan let "Montenegro airlinesa", kojim će još 116 studenata otputovati za Beograd, prenela je RTCG.

On je saopštio da je Operativni štab u saradnji sa Ministarstvom prosvete organizovao besplatan transfer studenata iz Crne Gore do Beograda, u skladu sa njihovim obavezama na univerzitetskim jedinicama u Srbiji.

Pejanović je podsetio da je današnji let četvrti besplatni let Montenegro airlinesa za Beograd od formiranja Operativnog štaba, kojim su se prevozili građani Crne Gore, ali i stranci, što potvrđuje, kaže, posvećenost Vlade Crne Gore povratku crnogorskih državljana iz inostranstva.

"Prioritet su svakako i crnogorski studenti koji su nosioci budućeg demokratskog i ekonomskog razvoja i prosperiteta Crne Gore", istakao je on.

Pejanović je studentima poželio srećan put i uspešan nastavak školovanja, uz želju da ostanu dostojni reprezenti onog najboljeg što Crna Gora ima i čime se ponosno može pohvaliti.

Podsetimo, crnogorske vlasi danas su otvorili granice za sve građane regiona, osim za srpske državljane. Prvih dana junak, u Crnu Goru moći će da uđu građani Hrvatske, Slovenije, Albanije, Austrije, Nemačke, Poljske, Češke, Mađarske i Grčke.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen RTCG

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...