jaslice crvenkapa

KORONA UŠLA U KRAGUJEVAČKI VRTIĆ: Naša vaspitačica je pozitivna, a deca su dobro! KURIR TV

Društvo -

U jaslicama "Crvenkapa" PU "Nada Naumović" pojavila se infekcija, ali su nadležni brzo reagovali

Zamenica direktora Predškolske ustanove "Nada Naumović" Ivana Vukić kaže za Kurir da je tačno da je njihova medicinska sestra - vaspitač pozitivna na koronavirus.

- U pitanju su jaslice "Crvenkapa" u kojoj se zaposleni staraju o deci uzrasta od šest meseci do tri godine starosti. Onog trenutka kada smo obavešteni da su njeni rezultati pozitivni, to smo javili Institutu za javno zdravlje i postupili po uputstvima epidemiološke službe - kaže ona.

Prema njenim rečima, prvo su obavestili sve roditelje i urađena im je anketa da li postoji potreba, ukoliko deca nisu u mogućnostin da ostanu kod kuće, da ih dovedu u vrtić.

foto: Printscreen

- Zatim su dezifikovane sve prostorije. To je nešto što se inače radi od početka pandemije. Nakon toga smo, a po uputstvu Instituta za javno zdravlje, sve zaposlene u "Crvenkapi" poslali u samoizolaciju narednih 14 dana - navodi Vukić.

Odgovaraju}i na pitanje da li su roditelji zabrinuti, ona kaže da danas u jaslicama "Crvekapa" boravi osmoro dece, od 105 koliko ih je upisano. - Roditelji i mi nismo zabrinuti. Svi smo odgovorni i brinemo o zdravlju dece i o svom zdravlju - navela je ona.

Kurir.rs/R.B/B.Vranješević/

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track