LICEMERJE PROGRAMSKOG DIREKTORA N1: Jugoslav Ćosić glumi profesionalnost, a izbegava odgovore
Foto: Beta/Miloš Miškov

Dupli aršin

LICEMERJE PROGRAMSKOG DIREKTORA N1: Jugoslav Ćosić glumi profesionalnost, a izbegava odgovore

Društvo -

Dva jasna pitanja o radu televizije N1 iskoristio je za demagogiju, napade i hvalisanje

Programski direktor N1 Jugoslav Ćosić godinama se uporno poziva na profesionalnost, ali u praksi redovno pokazuje neprofesionalnost. Tako je bilo i ovoga puta kada mu je Kurir poslao konkretna pitanja o radu televizije koju vodi, ali je od Ćosića izostao jasan odgovor.

Ko o čemu...

Naime, dva konkretna pitanja: „Na osnovu analize vaših priloga i tekstova o Telekomu Srbija upadljivo je da ova kompanija ni u jednom nije prikazana u pozitivnom kontekstu. Zašto je to tako?“ i „Da li postoje pritisci vaših vlasnika da pišete negativno o kompaniji Telekom Srbija?“, Ćosić je ponovo, u starom maniru, iskoristio za demagogiju, hvalisanje i napade.

Najpre se pozivao na stavove eksperata koje je N1 pozivao da govore o Telekomu, a potom je izneo niz optužbi na račun Kurira, izbegavši da odgovori na pitanje o pritiscima svojih vlasnika. Priznao je da televizija koju vodi mora da se bavi radom Telekoma, ali ne navodeći zašto je samo ova kompanija toliko zastupljena u njihovom programu, jer pored Telekoma država je vlasnik ili suvlasnik u još mnogo preduzeća kojima se N1, za razliku od Telekoma, upadljivo ne bavi ili se bavi mnogo slabijim intezitetom.

- Prema ocenama eksperata, Telekom je u netransparentnom procesu poslovanja, bez znanja svojih akcionara, bitno smanjio kapital kompanije. N1 smatra da ima bezuslovnu obavezu da se bavi poslovanjem svih javnih preduzeća i kompanija koje su u vlasništvu države - naveo je, između ostalog Ćosić. Kao i N1, i Kurir se bavi poslovanjem javnih kompanija, ali u interesu građana, jer je bolji rad tih preduzeća za dobrobit svih građana.

Ćosić je takođe optužio Kurir da u tekstovima o Junajted grupi, koja je vlasnik N1, nije pozivao drugu stranu za komentar, što nije tačno. Junajted grupa je imala priliku da govori za Kurir i njeni odgovori su i bili prenošeni. Ovakvim postupkom Ćosić je, iako je odglumio profesionalnost, samo još jednom pokazao da je sve suprotno od onoga kakvim želi da se predstavi sebe i N1.

Širenje fejk njuza

Posebno je licemerno što sve ovo radi televizija N1, koja je nedeljama širila lažnu vest da je zabranjena u ponudi Telekomovih kablovskih operatera, a zapravo je Junajted medija sama ugasila signal. Ipak, istina je, zajedno sa čvrstim dokazima, isplivala na videlo i pokazalo se da Junajted grupa nikada nije ni imala nameru da proširi gledanost svoje televizije N1, već da uceni konkurenciju i tako za sebe zgrne još veću zaradu na prodaji svojih daleko komercijalnijih kanala.

Četvrti nastavak - Ovaj tekst deo je istraživanja Kurira o učestalim napadima N1 na Telekom Srbija

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track