MOGUĆA NOVA PRAVILA ZA ODLAZAK NA MORE: Srbi će u Grčku moći samo avionom uz PCR test?
Foto: Profimedia, Marina Lopičić

odluka

MOGUĆA NOVA PRAVILA ZA ODLAZAK NA MORE: Srbi će u Grčku moći samo avionom uz PCR test?

Društvo -

Grčka granica i dalje je zatvorena za turiste iz Srbije. Međutim, posle pregovora, koji su u toku, moguće je da će našim državljanima biti dozvoljeno putovanje u tu državu isključivo avionom, ali uz obavezan negativan PCR test, koji ne sme biti stariji od 72 sata.

Ovo je za Kurir potvrdio Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (Juta), koji je dodao da će odluka biti doneta najverovatnije do ponedeljka.

- Ozbiljni razgovori na tu temu su u toku. Očekujemo da ćemo do početka sledeće nedelje imati tačnu informaciju za period do 15. avgusta - navodi Seničić za Kurir.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kratko je za Kurir komentarisao ovaj slučaj.

- Zasad se ništa ne zna - rekao je ministar.

Inače, vlast u Bugarskoj odlučila je da državljanima Srbije omogući ulaz u svoju zemlju takođe sa negativnim PCR testom ne starijim od 72 sata. Ta odluka stupila je na snagu juče.

- Nepoznanica je samo da li će tranzit kroz Bugarsku za Tursku moći da se obavi bez tog testa ili će turisti ipak morati da ga imaju. Oni će uspeti da ga pribave za putovanje u jednom pravcu, ali će biti teško nabaviti test u Turskoj, za povratak. Nadam se da će to biti izvodljivo bez testa - dodao je Seničić.

(Kurir.rs / D. Stamenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track