Najnovije vesti

SEĆATE SE PROFESORA KOČOVIĆA KOJI JE TAČAN DATUM KRAJA EPIDEMIJE predvideo uz pomoć matematike? E sada NEMA LEPE VESTI
Foto: Profimedia, Printscreen

Poslednje prognoze profesora nisu toliko optimistične

SEĆATE SE PROFESORA KOČOVIĆA KOJI JE TAČAN DATUM KRAJA EPIDEMIJE predvideo uz pomoć matematike? E sada NEMA LEPE VESTI

Društvo

Profesor Petar Kočović postao je apsolutni hit kada je prezentovao matematički model za praćenje pandemije korona virusa na celoj planeti, kao i predviđanje završetka drugog talasa epidemije u Srbiji.

- Moj petočlani tim sastavljen od matematičara i programera prati na dnevnom nivou stanje u svih 216 država. Koristimo Gausovu krivu (matematički model se bazira na radu čuvenog nemačkog matematičara i fizičara Johana Karla Fridriha Gausa) koja se pomera na dnevnom nivou. Metodologija je jedinstvena, a bazira se na višestrukim talasima - rekao je Kočović.

Kada smo poslednji put analizirali rezultate ovog stručnog tima, predviđanje je bilo da će se ovaj drugi talas ili drugi pik prvog talasa, kako vam lepše zvuči, biti završen oko 9. septembra. Međutim, čini se da nam više ni matematika ne ide na ruku...

Poslednje prognoze profesora Kočovića i njegovog tima nisu toliko optimistične, već pokazuju da bi ovaj udar virusa trebalo da bude gotov 21. septembra.

- Mi smo za Srbiju koristili podatke MInistarstva zdravlja i “Batuta”, a za ostatak sveta SZO (Svetska zdravstvena organizacija) - objasnio je ranije profesor Kočović.

Dakle, ako želite da verujete matematici, na smirivanje epidemije moraćemo da sačekamo još skoro dva meseca.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...