Najnovije vesti

VUČIĆ O NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI: Ne isključujem mogućnost onlajn nastave
Foto: Tanjug Printscreen

VUČIĆ O NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI: Ne isključujem mogućnost onlajn nastave

Društvo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će đaci ići u školu ukoliko budu postojali uslovi koji garantuju sigurnost i očuvanje zdravlja.

- Još ne mogu da odgovorim da li će deca ići u školu. Voleli bismo da idu. Važno je da ulažemo u obrazovanje i znanje, da deca rade i bilo bi dobro da idu u školu. Ako budu postojali dobri uslovi koji garantuju sigurnost i očuvanje zdravlja, deca će ići u školu - rekao je Vučiću Batajnici.

Kako kaže, epidemiološka situacija još nije zadovoljavajuća, iako su se stvari stabilizovale.

Vučić kaže da je sada u bolnicama širom Srbije manje problema, ali da i dalje ima veliki broj mrtvih od korona virusa, što je, kako navodi, posledica događaja sa početka jula.

- Kao što vidite, nama je jul mesec bio gori. Već od 5. ili 10. jula, a svi znamo šta se tad dešavalo, napravljeni su nam ogromni problemi - rekao je Vučić.

Kako navode, stvari su se stabilizovale, a kao primer navodi Novi Pazar, gde u poljskoj bolnici danas nema nijednog pacijenta, dok je u Opštoj bolnici, u kojem je bilo više od 300 osoba obolelih od korona virusa, sada oko 70 pacijenata.

- Lakša je situacija u pojedinim delovima Srbije, ali negde je veliki broj zaraženih ljudi i mnogo je važno da u danima i nedeljama svedemo taj broj na minimum. Ako budemo držali distancu, bili odgovorni i u zatvorenom prostoru nosili maske, siguran sam da rezultat neće izostati - rekao je Vučić.

Istakao je da će država voditi računa da sačuva decu, ali i o obrazovanju.

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...