najnovije informacije iz minuta u minut

KRIZNI ŠTAB, DR TIODOROVIĆ: Naši ljudi letuju, mere ne poštuju! Inostranstvo rizično, možda vas dočeka karantin

Društvo -

U poslednjih 24 sata testirano je 9.383 građana, 235 je pozitivnih, a četvoro je nažalost preminulo. Srbija za ulazak CG državljana ne traži nikakav uslov, ni PCR test

BEOGRAD - Krizni štab u 15 časova saopštava najnoviji korona bilans u Srbiji.

U poslednjih 24 sata testirano je 9.383 građana, 235 je pozitivnih, a četvoro je nažalost preminulo, glase najnoviji podaci prikupljeni u poslednjih 24 sata, a do danas u 15 časova.

Najnoviji presek je saopštio pokrajinski sekretar dr Zoran Gojković koji je dvaput morao da stane sa saopštavanjem podataka zbog zvonjave mobilnih telefona u sali.

foto: Covid19.rs Printscreen

Ugledni epidemiolog dr Branislav Tiodorović danas je apelovao na građane koji leto provode na jezerima, planinama, u banjama širom Srbije da budu samosvesni i samodisciplinovani jer je primetio da mnogi ne primenjuju mere zaštite a čeka nas teška jesen i napori da nastavimo tendenciju smanjivanja broja zaraženih.

1 / 8 Foto: Kurir Printscreen

On je potvrdio da je Krizni štab uveo obavezan PCR test ne stariji od 48 sati za državljane stranih zemalja u zavisnosti u kojoj se zoni ta zemlja trenutno nalazi, plavoj, zelenoj..., a u zavisnosti od broja zaraženih.

On je naglasio da je odlučeno da Srbija za ulazak CG državljana ne traži nikakav uslov, čak ni PCR test dok ga Crnogorci za naše državljane zasad traže.

Dr Gojković je rekao da ostavlja na samosvest našim građanima odluku da li će letovati u inostranstvu, da je to lična odluka, ali da se zasad ne zna hoće li naše građane po povratku s letovanja sačekati recimo mera samoizolacije, karantin ili obavezan PCR test pri ulasku u zemlju u zavisnosti kakve su korona brojke u zemlji u kojoj su letovali.

(Kurir.rs/SĐP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track