ZVANIČNO SAOPŠTENO: Od ponoći omogućen ulazak građanima Srbije u Crnu Goru OVO SU 3 USLOVA ULASKA
Ilustracija, Foto: Profimedia

Nacionalno koordinaciono telO za zarazne bolesti

ZVANIČNO SAOPŠTENO: Od ponoći omogućen ulazak građanima Srbije u Crnu Goru OVO SU 3 USLOVA ULASKA

Društvo -

U Crnu Goru od ponoći moći će da uđu i rezidenti iz SAD-a, Srbije, Kosova, Albanije i Severne Makedonije uz PCR ili ELISA test, ne stariji od 72 sata, saopšteno je večeras iz Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti.

"U predlogu IJZ navodi se da je ublažavanje mera koncipirano uvažavajući trenutni nivo oboljevanja od novog korona virusa u Crnoj Gori i zemljama okruženja te nakon konsultacija sa predstavnicima turističke privrede i udruženja hotelijera i ugostitelja", kazali su iz NKT-a.

Uslovi ulaska

Rezidenti Sjedinjenih Američkih Država, Republike Srbije, Republike Albanije Bosne i Hercegovine i Republike Severne Makedonije kao i državljani naše zemlje koji su boravili u navedenim državama mogu ući u Crnu Goru uz sledeće uslove:

1. Da poseduju negativan rezultat PCR testa na novi korona virus (SARS-CoV-2) ili pozitivan rezultat antitela na novi korona virus (SARS-CoV-2) klase IgG dobijen ELISA serološkim testom li pozitivan rezultat antitela na novi korona virus (SARS-CoV-2) klase IgG dobijen ELISA serološkim testom.

2. Da su testovi izdati od registrovane laboratorije i nisu stariji od 72 sata u trenutku ulaska u Crnu Goru.

3. Da u periodu od 15 dana pre ulaska u Crnu Goru nisu boravili u nekoj od država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Obaveza posedovanja testa ne odnosi se na decu do navršene pete godine.

Takođe, doneta je odluka da se omogući ugostiteljskim objektima koji imaju dozvolu, rad do jedan sat iza ponoći.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track