SREĆKO DOBIO NOVE RODITELJE: Dečak kome su se mama i tata udavili u bunaru opet ima porodicu!
Foto: Printscreen/Ministarstvo RZS

ponovo rođen

SREĆKO DOBIO NOVE RODITELJE: Dečak kome su se mama i tata udavili u bunaru opet ima porodicu!

Društvo -

Dečak iz okoline Trstenika (6), koji je, nakon što su mu se roditelji utopili u bunaru, četiri dana usred zime proveo sa u kući, grejući se ćebencetom i jedući ostatke hrane, juče je konačno usvojen.

Dečakovi roditelji stradali su u decembru 2018, a cela Srbija je plakala nad nezamislivo tužnom sudbino tada četvorogodišnjeg deteta, koje je u jednom trenutku, a da to nije ni znalo, izgubilo oba roditelja i postalo siroče. On je podsetimo danima čekao roditelje koji se nisu vraćali, a upravo njegovi vapaji i jecaji su alarmirali komšije.

Naime Srećkovi roditečlji Časlav (57) i Slađana (50) Anđelković su se udavili u bunaru u selu Stragari. Dečak je ostao zaključan tri dana u kući dok ga nisu pronašle komšje. Nako njihove sahrane, dečak je jedno vreme proveo u hraniteljskoj porodici, a kako s mediji pisali, za njegovo u svajanje u prvo vreme, nažalost skoro da nije bilo zainteresovanih.

Međutim, početkom ove godine sreća se osmehnula i ovom hrabrom mališanu, koji se od samog početka suočio sa svom težinom i surovošću života. Upoznao je bračni par s kojim je osetio veliku povezanost već pri prvim susretima. Oni su osetili isto. U februaru je dečak krenuo na adaptaciju, a juče je i zvanično usvojen.

- Svi su bili veoma srećni i emotivni - i roditelji i dete. Oni su se već jako dobro upoznali i savršeno se slažu. U pitanju je jedna lepa porodia, koja je mnogo zavolela mališana.

Ovo je za njih izuzetno značaan datum jer dete, koje život nije mazio, sada ima priliku za novi život i nove početke - priča izvor blizak porodici.Usvajanju deteta prisustvovali su i Zoran Đorđević, ministar za rad i socijalna pitanja, kao i Dragojlo Minić, direktor Centra za socijalni rad Trstenik.

- Dete koje je danas usvojeno ostalo je bez svega. Teški trenuci koji su se tada nadvili nad njim upravo su danas rešeni. Urađeno je ono što je u najboljem interesu deteta, a to je da dobije svoju porodiu. To je na neki način njegovo novo rođenje i mališanu želim da ima uspešan život i srećno detinjstvo koje je svakako zaslužio - rekao je Đorđević.

Kurir.rs

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track