Srbin slavio Oluju s hrvatskim vrhom

Hrvatska obeležila zločinačku akciju

Srbin slavio Oluju s hrvatskim vrhom

Društvo -
Veljko Džakula, funkcioner Demokratske partije Srba, ušao u istoriju kao prvi zvaničnik srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj koji je prisustvovao proslavi u Kninu

BEOGRAD - Obraz kao đon.Veljko Džakula, predsednik NVO Srpski demokratski forum i funkcioner vanparlamentarne Demokratske partije Srba, prisustvovao je juče u Kninu obeležavanju 17. godišnjice vojne akcije „Oluja“, tokom koje je proterano više od 200.000 Srba iz Hrvatske. Tako je ušao u istoriju kao prvi zvaničnik srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj koji je prisustvovao proslavi „Oluje“.- Poruka mog dolaska je simbolična, a to je da odamo počast svim poginulima i svim žrtvama koje su se dogodile u „Oluji“. Bilo je i drugih žrtava u „Oluji“, koje takođe treba da se priznaju. Legitimitet „Oluje“ će biti velik koliko vama, toliko i drugima, kada sve žrtve dobiju svoj pravi pijetet i kada se o svima njima bude progovorilo. One to očekuju i tada će imati legitimitet - bio je odgovor Džakule na pitanje da li svoj dolaskom priznaje legitimitet „Oluje“.Upitan da li će se izviniti za zločine srpske vojske nad Hrvatima u njihovom Domovinskom ratu, on je rekao da je dovoljno to što je „izvinjenje dao onaj ko je bio odgovoran za to - Milan Babić“, i dodao:- Svi treba da se izvine za sve zločine.Svečanosti, kojom je obeležen Dan pobede i domovinske zahvalnosti, prisustvovali su i predsednik i premijer Hrvatske Ivo Josipović i Zoran Milanović. Josipović je zahvalio hrvatskim braniocima na „pobedi za Hrvatsku u pravednom i odbrambenom ratu“:- Pobediti u miru znači i pružiti ruku našim sugrađanima srpske nacionalnosti i njihove žrtve priznati i pokloniti im se.(B. B.)

Milanović i Josipović imaju razloga da slave
Milanović i Josipović imaju razloga da slave

Nova igra u Hrvatskoj: Ko ubije više Srba, osvaja KninU Hrvatskoj je patentirana nova društvena igra „Oluja 1995“, čiji je pobednik onaj ko ubije više Srba i prvi uđe u Knin.- Nisam želeo da se zaboravi taj bitan događaj za Hrvatsku. Pazio sam da igra bude dostupna svakom detetu - navodi autor igre, privrednik Josip Brnić iz okoline Zagreba.Cena igre je 14 kuna (220 dinara), a liči na „Čoveče ne ljuti se“. Start je u okolini Hrvatske Kostajnice. Ako igrač stane na srpsko polje, izbacuje se iz igre. Uz mesta kojima je prolazila hrvatska vojska upisani su tenkovi.Mikelić: Više divljih svinja, nego povratnikaBorislav Mikelić, nekadašnji premijer Republike Srpske Krajine, kaže za Kurir da je ponašanje Džakule, bivšeg pripadnika SDS Jovana Raškovića, sramota za 250.000 prognanih Srba.- Na njihovim ognjištima sada je više divljih svinja nego povratnika, a Hrvatska hoće u EU. Stao je na stranu hrvatskih bojovnika, koji zločinačku akciju smatraju veličanstvenom pobedom u domovinskom ratu, iako je Hag, osudivši generale Gotovinu i Markača, „Oluju“ kvalifikovao kao zločinački poduhvat državnog vrha Hrvatske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track