MINISTAR LONČAR: Na kojoj adresi je Šolak, da pošaljem ostavku?
Foto: Prinstcreen / Kurir TV

krizni štab

MINISTAR LONČAR: Na kojoj adresi je Šolak, da pošaljem ostavku?

Društvo -

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas, povodom kritika da je više ljudi umrlo nego što je bilo prijavljeno i da bi trebalo da podnese ostavku, da je ostavku napisao ali je, kaže, zaboravio da pita na kojoj adresi je Šolak (Dragan Šolak suvlasnik United Grupe) da je pošalje da je on usvoji.

Lončar je na konferenciji za novinare Kriznog štaba na pitanje N1 da objasni informacije o većem broju preminulih od prijavljenih, nadovezujući se na objašnjenje epidemiologa Predraga Kona, o načinu utvrđivanju broja preminulih i nedoumice koje su se pojavile oko toga, da to nije tačno.

On je dodao da je upravo na TV N1 bio gospodin koji je, kaže, govorio o svojoj rođaki koja je bila u kraljevačkoj bolnici, negativna, pa je prebačena za Beograd zbog pogoršanja stanja, i opet je bila negativna, pa je nažalost na kraju preminula.

"Čovek je pitao koji je uzrok smrti. Uzrok smrti je bila korona, a žena je dva puta bila negativna", rekao je Lončar, aludirajući na to da je potrebno vreme da se dođe do tačnog broja preminulih i naknadno utvrde korekcije.

"Neki kažu građani su zaintresovani da znaju. Njima je jasno, ali postoje pojedinci kojima je ovo pogodan teren da kompromituju Krizni štab. To su samo prepreke da dođu do Aleksandra Vučića. Nijer fer da to koristite i da zloupotrebljavate", rekao je Lončar.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track