Najnovije vesti

POČELA DEČJA NEDELJA: Podeljena sreća dva puta je veća
Foto: Profimedia

manifestacija

POČELA DEČJA NEDELJA: Podeljena sreća dva puta je veća

Društvo
13:50h

Tradicionalna "Dečja nedelja" pod sloganom "Podeljena sreca dva puta je veća" danas je svečano otvorena i trajaće do 11. oktobra, a ove godine je u znaku međugeneracijske solidarnosti i prijateljstva, koje su u vreme krize izazvane pandemijom korona virusa važnije više nego ikada ranije.

foto: Profimedija

Svaki dan tokom Dečije nedelje biće posvećen različitim aktivnostima, sportskim, obrazovnim, a deca će učiti i o značaju zaštite životne, socijalnoj inkluziji...

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević naglasio je da je ova nedelja posvećena samo deci i apelovao na roditelje da u ovih sedam dana pruže deci sve što od njih traze, ali i da razmisle koliko brzo prolazi period njihovog odrastanja, a da malo vremena provedu u zagrljaju svojih roditelja.

foto: Zorana Jevtić

On je podsetio da je Vlad Srbije proglasila 2020. godinom saradnje i solidarnosti.

Zamenica direktorke Unicefa u Srbiji Joši Ečeveri Burkhard kaže da je Dečija nedelja jedna od najstarijih manifestacija posvećena deci u zemlji.

"Međugeneracijska solidarnost i prijateljstvo važniji su više nego ikada u vreme ove krize, krize bez presedana, izazvane virusom korona, te je zato sustinski važno da se u ovom periodu okupe mlađe i starije generacije da budu zajedno", poručila je Burkhard. Ona je istakla da su u vreme pandemije posebno ugroženi stari, žene i deca koji žive u siromašnim porodicama i romskim naseljima, izbegličkim i migrantskim centrima.

Goran Rojević, iz humanitarne organizacije "Dečije srce", koja 20 godina pomaže deci ometenoj u razvoju i njihovim porodicama, ističe da je u godini solidarnosti važno pokazati da su deca nešto za šta treba živeti.

"Dečja nedelja svima treba da pokaže da nijedno dete u Srbiji nije samo, zaboravljeno i tužno što nema ko da mu se posveti", poručio je Rojević i pozvao sve da se pridruže da budu deo tima "Dečje srce".

Kako je najavio, u toku manifestacije deca će imati priliku da se druže sa sportistima Crvene Zvezde i Partizana.

'''Oni će pokazati da nisu neprijatelji, već rivali koji se mogu družiti, te da uvek treba da postoji ljubav i solidarnost", rekao je Rojević.

Foto/Source:Profimedia/Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...