Najnovije vesti

UDRUŽENJE SUDIJA I TUŽILACA SRBIJE: Održana tribina pod nazivom 'Diskusija sa kolegama
Foto: Privatna Arhiva

novi sad

UDRUŽENJE SUDIJA I TUŽILACA SRBIJE: Održana tribina pod nazivom 'Diskusija sa kolegama

Društvo

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) održalo je danas tribinu u zgradi pravosudnih organa u Novom Sadu, pod nazivom ''Diskusija sa kolegama''.

Na tribini su predstavnici Udruženja, zajedno sa kolegama iz Novog Sada, Bačke palanke, Bečeja, Sremske Mitrovice, Vrbasa i Stare Pazove, razmotrili aktuelno stanje u pravosuđu, izneli svoje ocene rada pravosudnih saveta i značaja predstojećih izbora za nove sazive, ukazali na nedostatke postojeće regulative koja uređuje postupanje sudova i tužilaštava, kao i statusnog položaja nosilaca pravosudnih funkcija, te ocenili finansijski uticaj nevladinog sektora na nezavisnost i samostalnost sudova i tužilaštava.

Predstavnici Udruženja su izneli svoje viđenje uloge strukovnog udruženja, insistirajući na potrebi da ono bude autentično, finansijski nezavisno, da prepoznaje i rešava probleme kolega, te da iste štiti od neprimerenih uticaja, naročito u svetlu pasivnosti trenutnih saziva pravosudnih saveta. U konstruktivnom dijalogu došlo se do zajedničnih, autentičnih stavova, koji će predstavljati smernice u seriji tribina koje Udruženje organizuje u narednom periodu, radeći na jedinstvu struke i rešavanju nasledenih sistemskih problema.  

Kurir.rs - J. S. - Foto: Privatna Arhiva

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...