SUMNJAJU DA JE AMFILOHIJE LEČEN MIMO PROCEDURE: Pokrenuta istraga, policija  saslušala direktorku cetinjske bolnice!
Foto: Marina Lopičić

OPORAVLJA SE

SUMNJAJU DA JE AMFILOHIJE LEČEN MIMO PROCEDURE: Pokrenuta istraga, policija saslušala direktorku cetinjske bolnice!

Društvo -

Nakon informacija da je arhiepiskop prvobitno odbio testiranje na koronu, ministarstvo zdravlja naložilo kontrolu rada cetinjske bolnice

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije uspešno se oporavlja od infekcije koronavirusom u Kliničkom centru Crne Gore, ali je crnogorsko ministarstvo zdravlja saopštilo da je naložilo sprovođenje interne kontrole kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite mitropolitu u cetinjskoj bolnici "Danilo Prvi".

foto: Zorana Jevtić

Policija je juče saslušala direktorku te bolnice Sonju Radojičić i medicinsko osoblje koje je sprovodilo procedure nakon prošlonedeljnog pregleda mitropolita Amfilohija.

Podgorički mediji navode da istražitelji sumnjaju da je Amfilohije lečen mimo procedure u Cetinjskom manastiru i da mu je osoblje bolnice "Danilo Prvi" donosilo lekove, ali i davalo kiseoničku terapiju. Policija prikuplja podatke da li je u slučaju medicinskog tretmana mitropolita došlo do kršenja procedure i nesavesnog lečenja.

Mediji pišu da policija proverava informaciju da je mitropolit testiran još 1. oktobra pod šifrom ili lažnim imenom, a da je kasnije dobio medicinski tretman uobičajen za pacijente zaražene koronavirusom. U ranijem saopštenju bolnice "Danilo Prvi" navodi se da je Amfilohije odbio testiranje na koronavirus i snimanje pluća. Kurir je juče pisao da se Amfilohije najverovatnije zarazio krajem septembra na slavlju posle liturgije u Kučima.

Foto/Source:Marina Lopičić/K. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track