VUČIĆ O OPOZICIJI I  POOŠTRAVANJU KORONA MERA: Zasad nema novih, videćemo kako će se pokazati ova o radu do 23 časa
Foto: Tanjug Printscreen

predsednik obišao radove na izgradnji kliničkog centra srbije

VUČIĆ O OPOZICIJI I POOŠTRAVANJU KORONA MERA: Zasad nema novih, videćemo kako će se pokazati ova o radu do 23 časa

Društvo -

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas da će radovi na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije biti završeni u septembru sledeće godine i da će se tu lečiti građani iz cele zemlje, te istakao da jačanje zdravstva snaži ukupnu moć Srbije.

- Za nepunih 11 meseci otvorićemo ovo divno mesto - rekao je Vučić a onda se dotakao i eventualnih korona mera.

Predsednik je dodao da u ovom trenutku nema najava da će u Srbiji biti uvedene oštrije korona mere.

- Doneli smo nove mere sa ograničenjima do 23 sata, pa ćemo videti kako dalje. Ne možete da ukinete život. Morate da nađete balans. U ovom trenutku nema najava za teže mere - poručio je Vučić. On je rekao da su brojevi u Srbiji proporcionalno bolji u Srbiji nego bilo gde u regionu, ali da imamo rastuće brojeve i da je zbog toga veoma zabrinut.

- Brojevi u celoj Evropi su užasni, teško da ćemo to moći da izbegnemo - rekao je Vučić. On je rekao i da Srbija trenutno gradi dve velike, moderne kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu i da će biti otvorene 1. decembra. Vučić je rekao i da je recimo 500 zaraženih u Hrvatskoj kao 900 u Srbiji.

Ana predlaže kadrove za novu vladu

Vučić je izjavio da će mandatar Ana Brnabić predložiti kadrove za novu vladu i istakao da je on uvek za razgovor i dogovor i sa nekim predstavnicima opozicije o učešću u vladi, pod uslovom da su im državni interesi ispred ličnih ili partijskih. Upitan šta misli o tome da bi određeni opozicioni političari mogli da se nađu u vladi, Vučić je rekao da će sačekati predloge mandatara Ane Brnabić, koje će potom stranka podržati ili odbiti.

"Uvek sam za to da se napravi razgovor i dogovor sa svima sa kojima je to moguće, ali to uvek moraju da budu ljudi kojima su državni interesi i interesi građana ispred ličnih, partikularnih ili partijskih interesa", rekao je Vučić. Upitan da prokomentariše konkretno navode medija da bi Gordana Čomić, Nenad Konstantinović ili Tatjana Macura mogli da budu u vladi, Vučić je rekao da će to reći na stranačkim forumima, ukoliko Brnabić bilo koga predloži.

Oružjem se ništa ne rešava, neće biti novih Oluja

Neće biti novih Oluja, niti pogroma srpskog stanovništva sa KiM, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom navoda da su sprske službe ukazale da se spremaju organizovane provokacije i napadi Albanaca na Srbe na KiM, u cilju stvaranja nestabilnosti.

Na pitanje kako to komentariše i kako će država zaštiti ljude na KiM, Vučić je odgovorio da to nije lako, jer Srbija nema efektivnu kontrolu na Kosmetu, ali je, kaže, mudrom politikom i razgovorima uspevala da sačuva najveći deo srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, što će činiti i dalje. "Ali, i već sam to govorio, neće biti novih Oluja, ni pogroma stanovništva i pri tome stojimo. A, borićemo se diplomatski, obaveštavaćemo, uporozavati...", rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da lično želi da veruje u razum i da i Albanci shvataju da se ništa ne rešava oružjem, veh da jedino razgovorima, hladne glave i komrpomisima možemo do boljeg života i za Srbe i za Albance.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track