NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE: Podrška za kolege i načelnika iz Šapca
Foto: printscreen

reagovanje

NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE: Podrška za kolege i načelnika iz Šapca

Društvo -

Nezavisni sindikat policije reagovao je povodom tvrdnji Nebojše Zelenovića da policija nije reagovala povodom navodnog upada na sednicu GIK-a i navoda da će tužiti načelnika PU Šabac. Saopštenje prenosimo u celosti.

U vreme kada je posao policijskog službenika dodatno opterećen radom u uslovima trajanja pandemije korona virusa, svakodnevnom borbom za egzistenciju i svim drugim profesionalnim i ličnim pitanjima u kojima se i kao pojedinci ali i kao služba u celini borimo sačuvati ugled, kako nas samih tako i države i ministarstva čiji smo članovi, svedoci smo u bliskoj prošlosti da pojedini političari iz sebi svojstvenih razloga pokušavaju zarad neke svoje političke dobiti prikupiti neki poen, tako što će blatiti i narušavati ugled policijske profesije koja je ogledalo časti i poštenja jedne države.

Naime, u prethodnom periodu gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović iz sebi svojstvenih razloga pokušava baciti ljagu i uciniti štetu policijskim službenicima Policijske uprave Šabac. Nezavisni sindikat policije kao jedini reprezentativni sindikat u MUP, ne može i neće ostati nem na ovakve niske i neljudske stvari koje za cilj imaju nanošenje štete svima nama koji obavljamo policijske poslove.

Ovom prilikom želimo da uputimo reči podrške svim našim kolegama u PU Šabac na čelu sa Načelnikom PU, a onima koji bi da naruše ugled policije na celu sa Gradonačelnikom grada Šabac Gospodinom Zelenovićem koji napadima i iznošenjem neistinitih i nedobronamernih komentara pokušavaju naneti štetu ugledu policije, poručujemo da je istina jedino merilo naših dela.

Na ovaj način punu podršku upućujemo kolegama u PU Šabac, da i dalje kao u prethodnom periodu nastave da odgovorno, časno, profesionalno i u skladu sa zakonom obavljaju svoje poslove i po onoj našoj staroj „da dela svakog od nas ostaju kao trag u snegu", ne dozvole da bilo ko dovede u sumnju obavljanje policijskih poslova na zakonit i profesionalan način.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track