DOSTUPNO SVIMA: Test samoprocene uradilo 150.000 građana Srbije, od čega 72.000 povratnika u zemlju
Foto: Kurir

Na portalu eZdravlje

DOSTUPNO SVIMA: Test samoprocene uradilo 150.000 građana Srbije, od čega 72.000 povratnika u zemlju

Društvo -

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović izjavio je da je test samoprocene na Kovid 19, koji je dostupan na portalu eZdravlje, do sada uradilo više od 150.000 građana od čega skoro 72.000 onih koji su se vratili u Srbiju iz inostranstva i koji su morali da budu pod posebnim zdravstvenim nadzorom.

Ostali koji su radili taj test su građani Srbije koji nisu putovali, a koji su želeli da provere da li simptomi koje osećaju upućuju na korona virus, rekao je Jovanović na konferenciji u Palati Srbija.

Podsetio je na portalu eZdravlje građani mogu i da vide svoj rezultat PCR testa, te dodao da je pristup tom portalu moguć ili sa brojem zdravstvene kartice i LBO brojem ili direktno sa nalogom građana na portalu elektronske uprave.

"Na portalu E-uprava građani mogu od ove nedelje elektronski da zakažu termin za PCR testiranje na lični zahtev u nekoj od 26 laboratorija u 22 grada širom Srbije. Do sada, za samo nekoliko dana, oko 8.000 termina zakazano je putem ove usluge. Ova usluga je omogućena svim našim i stranim državljanima, bez prijavljivanja na portal", rekao je Jovanović i dodao da zakazivanje termina može biti izvršeno za najviše do pet članova porodice.

Podsetio je da na portalu Doniraj plazmu građani koji su se oporavili od Kovida 19 i koji u organzimu imaju antitela, mogu da se prijave ukoliko žele da doniraju krvnu plazmu i na taj način pomognu u lečenju obolelih.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track