Najnovije vesti

VUČIĆ PREGOVARA SA RUSIJOM O VAKCINI PROTIV KORONE: Očekujmo da će biti spremna u oktobru ili novembru!
Foto: Marina Lopičić, Shutterstock

čeka se kraj svih provera

VUČIĆ PREGOVARA SA RUSIJOM O VAKCINI PROTIV KORONE: Očekujmo da će biti spremna u oktobru ili novembru!

Društvo

Pregovori Srbije sa Rusijom oko nabavljanja vakcine Sputnjik V protiv korona virusa su u toku, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U razgovoru za agenciju TASS Vučhić je rekao da Srbija razgovara i sa ostalim zemljama o vakcini, uključujuci i Rusiju.

"Na primer, kada je počela kampanja protiv ruske vakcine, mi smo već razgovarali o njoj. Rekao sam tada da bih mogao da prihvatim, ali samo ako odobre srpske zdravstvene institucije. Nadamo se da će vakcina biti spremna u oktobru ili novembru, kada faza tri testiranja vakcine bude gotova", rekao je predsednik Srbije.

TASS dodaje da je Vučhić spreman da se u Srbiji koristi bilo koja vakcina protiv Kovid 19 koja je efektivna i da je zainteresovan za dolazak ruske u Srbiju što pre je moguće.

"Ministarstvo zdravlja razgovara sa kompetentnim ruskim stručnjacima na ovu temu", dodao je on.

Pronalazak vakcine će za rezultat doneti kraj ekonomskim problemima, pojačanje veza između Srbije i Rusije, smatra predsednik Srbije.

"Voleo bih da čestitam ruskim naučnicima na ovom dostignuću i hvala im na podršci", dodao je Vučić.

On je dodao i da će Srbija nastaviti da razvija partnerske odnose sa Rusijom, kao i da je tokom nedavne posete evropskog komesara za proširenje Beogradu rekao da je ponosan na prijateljske odnose sa Rusijom iako Srbija u vezi toga kritikovana u izveštaju Evropske komisije o Srbiji.

"Nemam tajni u vezi toga. Kao što i u Rusiji kažem da je Srbija na evropskom putu, tako i evropskim zvaničnicima kažem da će Srbija nastaviti da razvija partnerske odnose sa Rusijom. I ponosan sam na to", rrekao je Vučić.

On je istakao i da je Beograd i Moskva održavaju bliske kontakte na visokom nivou, kao i da je srpska strana informisala Rusiju o razgovorima u Vašingtonu.

"Niko u Rusiji, uključcujući predsednika Putina, nam nije ništa rekao", rekao je Vučić.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Marina Lopičić, Shutterstock

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...