DOPRINOS RAZVOJU TURIZMA

SRBIJA MEĐU 33 ODABRANE ZEMLJE NA SVETU: Prvi dobitnici Mišlenove zvezdice biće poznati u decembru (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Srbija postaje deo Mišlenovog kulinarskog vodiča, potvrđeno je na konferenciji Turističke organizacije Srbije. Ovo znači da srpski restorani imaju šansu da se nađu u najprestižnijem gastronomskom vodiču, čime bi se Srbija pozicionirala još više na turističkoj svetskoj mapi. Prvi restorani koji će dobiti najprestižnije Mišlenovo kulinarsko priznanje biće poznati u decembru.

Mišelinove zvezdice su najveće i najvrednije priznanje u kulinarskom svetu koje dobijaju restorani sa prestižnom ponudom i uslugom. U ovom trenutku, samo 33 zemlje u svetu imaju restorane obeležene Mišelinovim zvezdicama, među kojima nisu ni sve zemlje EU. Srbija se, prema najavama, priključuje toj maloj, ali izabranoj porodici

Inspekcija i procena restorana je potpuno nezavisna. Ne presuđuje dobar prvi utisak, već kontinuitet u kvalitetu - zato će do decembra inspektori obići restorane bar još jednom.

Stručnjaci iz oblasti turizma se nadaju da će se Mišelinov izbor pored Beograda proširiti i na ostatak Srbije, jer je iskustvo pokazalo da od Mišelinovih zvezdica ne profitiraju ne samo restorani i hoteli, već čitave zajednice.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track